Policija u Zvorniku podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo protiv Vukašina Papovića iz Trebinja zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti premijera RS Radovana Viškovića, piše Fena.

Prijavljeni se sumnjiči da je u avgustu 2017. godine poslao poruku prijetećeg i uvredljivog sadržaja oštećenom, koji je u to vrijeme obavljao funkciju narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, potvrđeno je iz Policijske uprave Zvornik, uz navođenje inicijala učesnika ovog slučaja.

Iz policije dodaju da su, poduzimajući operativne i istražne mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja ovog krivičnog djela i pronalaska počinioca, identificirali V. P. iz Trebinja, protiv kojeg je podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Policija u Trebinju ranije je osumnjičila Vukašina Papovića, penzionisanog profesora likovne kulture, nastanjenog u naselju Mokri Dolovi u Trebinju, da je autor i pošiljalac brojnim ličnostima iz javnog i političkog života Republike Srpske.

U julu 2017. pismo prijetećeg sadržaja osumnjičeni je, kako su navodili, poslao Nenadu Stevandiću, tada potpredsjedniku Narodne skupštine RS, a krajem avgusta bivšem narodnom poslaniku Narodne skupštine RS Radovanu Viškoviću, da bi sredinom septembra uputio i prijeteće pismo Staši Košarcu, nekadašnjem predsjedniku Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Policija je imala operativne podatke da je osumnjičeni slao prijeteća pisma i drugim osobama, nosiocima javnih funkcija i organizacija, koja nisu prijavljena policiji.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Izvještaj protiv Papovića zbog ugrožavanja sigurnosti premijera Radovana Viškovića / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.