IZVOR IZ ISTRAGE OTKRIO NAJTUŽNIJI DETALJ TRAGEDIJE U GRADIŠCI: Dok je Aleksandar ubijao Mirjanu, njihov sinčić (5) molio oca da ne ubije mamu


– Rano ujutro iz stana Majkićevih čule su se lupa i galama. To nije trajalo dugo, a ubrzo je u zgradu stigla policija i tada smo čuli jezivu vijest. Da tragedija bude još veća, ubistvo se dogodilo pred očima njihovog petogodišnjeg sina, koji je, kako smo čuli od komšija, “molio oca da ne ubije mamu”. Čuli smo i da je Mirjana bila oblivena krvlju, što znači da ju je Aleksandar prije ubistva pretukao – ispričali su stanari zgrade koji su insistirali na anonimnosti.

Izvor blizak istrazi ispričao je da su u momentu borbe oboje spali sa kreveta, što je probudilo dječaka koji je takođe spavao u sobi, koji je molio oca da mu ne ubije majku.

“Nije imala šanse. On je težak oko 130 kilograma, a ona samo oko 50”, ispričao je izvor.

Sumnja se da je Majkić nakon što je udavio suprugu dva sata bio pored njenog tijela kako bi se uvjerio da je umrla, nakon čega je uzeo dijete i odnio ga Mirjaninim roditeljima koji su živjeli sprat niže, a zatim se uputio u policijsku stanicu, gdje se predao.

Komšije kažu da je Aleksandar nakon ubistva zgrabio sina za ruku i odveo ga sprat niže do stana u kojem žive Mirjanini roditelji i brat. Bijesno je zalupao na vrata i rekao: “Evo vam! Dobili ste šta ste tražili…”, a onda je otišao da se prijavi policiji.

– Mirjanin brat Mladen je nakon toga otrčao do iznajmljenog stana u kojem su živjeli Majkićevi i tamo je zatekao mrtvu sestru – kroz suze pričaju vidno potresene komšije.

Privodjenje-Aleksandar-Majkic-600

Oni kažu da je Majkić zaposlen u gradiškoj “Eletrodistribuciji”, ali da je u posljednjih nekoliko mjeseci bio na bolovanju, jer je imao zdravstvenih problema.

– Prije nekoliko mjeseci povrijedio je nogu na rekreaciji, a tokom medicinskih pretraga otkriveno je da ima tromb. To ga je potreslo i poslije toga je pao u depresiju. Jednostavno nije bio pri sebi i psihički je obolio. Viđali smo ga ispred zgrade kako izbezumljeno gleda u jednu tačku i svi su znali da sa njim nešto nije u redu. Međutim, ovakvo zlo niko nije očekivao – pričaju komšije.

Prema njihovim riječima, Aleksandar je prije nekoliko mjeseci, navodno, pretukao i svog oca Zdravka Majkića. Jedno vrijeme zbog toga uopšte nisu komunicirali, ali su vremenom “izgladili problem”. O Mirjani i njenoj porodici komšije imaju samo riječi hvale. Tvrde da je riječ o časnim i poštenim ljudima.

– Mirjana je bila zaposlena u parfimeriji “Didako” u gradiškoj robnoj kući i živjela je za svog petogodišnjeg sina. Njen otac Slavko i majka Vera Kukrić su divni ljudi. Oboje su nakon zločina zanijemili od bola. O Majkićma ne znamo mnogo, samo da su tokom rata izbjegli iz Zenice i da sada žive u naselju kod stočne pijace – rekli su stanari zgrade.

O stravičnom zločinu juče je brujao cijeli grad. Tokom višečasovnog uviđaja policija je blokirala čitav blok oko zgrade u kojoj se ubistvo dogodilo. U jednom trenutku pored trake koja označava mjesto zločina pojavio se i izbezumljeni otac Aleksandra Majkića.

– Šokiran sam! Nemam šta da kažem i ne mogu da vjerujem u to što sam čuo – rekao je novinarima Zdravko Majkić, koji je onako izgubljen prišao jednom policajcu i upitao ga: “Da li je moguće da se dogodilo takvo zlo!?”

Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva juče je saopšteno da je uviđaj izvršila dežurni tužilac Željka Fabić, koja je naredila istragu, a tijelo je prevezeno na obdukciju da bi bio utvrđen tačan uzrok smrti.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...