Jagodić: Najvažnije je da smo pobijedili, igrači su bili pod pritiskom

sportsport.ba

Jedinstvo iz Bihaća pobjedom nad TOŠK-om vratilo se na pobjednički kolosijek. Crveno-bijeli su u okviru 4. kola Prve lige FBiH slavili na domaćem terenu sa sigurnih 2:0, a golovi su bili djelo Miloša Galina i Sinana Samardžića.

Nakon utakmice zadovoljstvo zbog pobjede nije skrivao ni šef stručnog štaba Vlado Jagodić, međutim istakao je kako postoje stvari na kojima njegov tim još mora poraditi…

“Svaka utakmica ima svoju težinu, pa tako i ova protiv TOŠK-a, koji je pokazao da nije nimalo naivan protivnik. Igrači su nakon poraza od Veleža bili pod velikim pritiskom, morali su ovu utakmicu dobiti po svaku cijenu, u čemu su na kraju uspjeli i čestitam im na tome”, kazao je Jagodić, pa potom dodao:

“Međutim, postoje stvari na kojima još moramo raditi. Zamjeram igračima što s igračem više na terenu nisu odigrali kako treba, trebali su rutinski privesti meč kraju, a ne da se pate. Tek poslije određenih izmjena uspjeli smo postići drugi gol. Mora to biti još bolje. Ipak, na kraju je najbitnije da smo slavili i da imamo devet od mogućih 12 bodova. Sada u miru možemo sanirati određene stvari i poraditi na greškama koje smo činili.”

Zahvalio se i publici koja je ponovo u velikom broju podržala Jedinstvo.

“Želim iskoristiti priliku i da se zahvalim našim vjernim navijačima koji su i ovoga puta bili 12. igrač”, poručio je Jagodić.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...