Jagodić: Ne želim ništa obećavati, ali s Jedinstvom će imati svako problema…

sportsport.ba

Jagodić: Ne želim ništa obećavati, ali s Jedinstvom će imati svako problema…

Šef stručnog štaba NK Jedinstvo za SportSport.ba

 

Nakon nešto više od dvije sedmice igrači Jedinstva vratili su se u Bihać. Crveno-bijeli su posljednjih 15 dana naporno trenirali na Jahorini, igrali pripremne utakmice i ‘brusili’ formu za novu sezonu u 1. ligi FBiH.

Jagodić: Ne želim ništa obećavati, ali s Jedinstvom će imati svako problema
Onim što je odrađeno na olimpijskoj planini novoizabrani šef stručnog štaba Vlado Jagodić je prilično zadovoljan. Iako posljednjih sedmica kroz bihaćki klub “pušu neki novi vjetrovi”, bombastične najave ovaj nekadašnji selektor mlade reprezentacije BiH uoči sezone ne želi davati, no poručuje da će s Jedinstvom imati svako problema. Naravno, na zelenom terenu.

“Uzimajući obzir da smo sa zakašnjenjem počeli pripreme, moram reći da sam zadovoljan. Predsjednik nam je omogućio da odmah nakon tri dana rada u Bihaću odemo na petnaestodnevne pripreme na Jahorinu, a svi koji se bave ovim poslom, znaju šta to znači. Od velike važnosti je da pravimo socijalnu grupu, da igrači zajedno spavaju, jedu, treniraju… Smatram da smo na dobrom putu. Naravno, da to uvijek može bolje, pogotovo u ovom trenutku, ali Jedinstvo je trenutno u tranziciji. Radi se na stvaranju infrastrukturnih, organizacionih, pa onda i rezultatskih ciljeva. Svako radi svoj dio posla i mislim da možemo pozitivno zaključiti ovu priču. Treninzi koje smo odradili na Jahorini i kontrolne utakmice su mi dale jasnu sliku o igračkom kadru”, kazao je šef stručnog štaba Vlado Jagodić za SportSport.ba.

Jedinstvo su u ovom prijelaznom roku pojačali brojni fudbaleri. Posljednji su stigli Ilče Petrovski i Slađan Antić.

“Dolazak golmana Petrovskog i Antića su puni pogoci za nas. Ostao je i veliki broj fudbalera iz prošle sezone, a koncept kluba je takav da im se pruži prilika i da na zimu donesemo odluku da li je to grupa igrača koja može da nosi teret onoga što Jedinstvo želi ili ne.”

Priznaje da s onim mlađim igračima nije u potpunosti zadovoljan.

“Propis nalaže svakom timu u ligi da trojica igrača do 21 godinu moraju igrati u prvih jedanaest, a mladi koje mi trenutno imamo na raspolaganju me nisu pretjerano oduševili. Pojedinci nisu iskoristili datu ruku od strane mene, odnosno nisu pokazali da mogu da se ravnopravno nose s ovim iskusnijim, što me u ovom trenutku najviše muči. Ali, još nije završen prijelazni rok. S predsjednikom sam stalno u kontaktu, pokušavamo pronaći barem još jedno rješenje s tim igračem do 21 godine.”

Osvrnuo se i na ono što čeka Jedinstvo do početka prvenstva.

“Čeka nas turnir u Gradišci, zatim utakmica u Novom Gradu protiv Slobode i generalka 4. augusta. Radimo vrijedno kako bismo nadoknadili zaostatak, jer imamo sve perfektno organizovano. Nadam se da će se kroz predstojeće pripremne utakmice iskristalisati tim, a također u planu nam je i jedan meč za 8. august na kojem bi priliku dobili oni igrači koji nisu u prvom planu.”

Bombastične najave, kaže, ne želi davati.

“Ne bih se baš bavio bombastičnim najavama. Došao sam da radim, a koliko ćemo napraviti, to će pokazati vrijeme. Najlakše bi bilo davati obećanja, pa to ne uraditi, ali ja više volim uraditi suprotno. Vodit ćemo se činjenicom da smo u tranziciji, radi se uporedo i na organizacijskom i infrastrukturnom sređivanju stanja, ali naša obaveza je svakako da navijače obradujemo dobrim rezultatima. To što imamo malo bolji raspored u startu ne mora da znači ništa ako ekipa ne bude igrala kako očekujemo. Međutim, kao trener osjetim kroz utakmice da rastemo kao tim. U ovom momentu je realno da ulogu favorita prepustimo ovima koji već bombastično najavljuju povratak u elitu, no sa Jedinstvom će imati svako problema, naravno na zelenom terenu”, poručio je Jagodić.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...