JAGODIĆ: Važno je da smo pobjedom startali, hvala navijačima

BISCANI.NET
Trener Vlado Jagodić imao je svakako razloga za zadovoljstvo nakon pobjede na otvaranju prvenstva. Naš tim je, podsjećamo, slavio jučer protiv Bosne iz Visokog s minimalnih 1:0.

Trener Vlado Jagodić imao je svakako razloga za zadovoljstvo nakon pobjede na otvaranju prvenstva. Naš tim je, podsjećamo, slavio jučer protiv Bosne iz Visokog s minimalnih 1:0.

– Nama je bio cilj da sezonu otvorimo pobjedom, u čemu smo na kraju i uspjeli. Svjestan sam da utakmica bila spektakularna, ali to nije bilo realno ni očekivaati, jer Bosna predvođena iskusnim trenerom Ištukom je promijenila način igre kako bi nam parirala na način koji nama najmanje odgovara, odnosno s petoricom igrača u odbrani. Bili su dobro upoznati s nama, ali svejedno moram pohvaliti svoje igrače, igrali su strpljivo i na kraju su dali gol kad je bilo najbolje. Pokušavali smo u nastavku i da udvostručimo prednost, imali smo svoje šanse kao i gosti, međutim 1:0 je na kraju najrealniji rezultat. U tome sam se složio i sa trenerom Bosne.

Zahvalio se i publici.

– Tribine su bile prilično ispunjene, što me mnogo raduje i ovom prilikom se zahvaljujem svim navijačima na dolasku. Vjerujem da kući otišli zadovoljni.

Za sastav nisu konkurisali Miloš Galin i Meshack Addy.

– Što se tiče Addyja, mi smo tek u prošloj sedmici odlučili da je on igrač s kojim ćemo potpisati ugovor. On ima kvalitet, to je neosporno, ali trenutno još nije potpuno spreman. Vjerujem da će za neku od narednih utakmica biti u konkurenciji. Galin, s druge strane, nije dobio na vrijeme certifikat, no za sljedeću utakmicu će imati pravo nastupa. To je dobra informacija za sve nas.

Jagodić je već danas krenuo put Tešnja, gdje se sastaju TOŠK i Bratstvo.

– Jutros smo odradili regenerativni trening, nakon čega sam igračima dao odmor. Ujedno, ja sam već krenuo ka Tešnju kako bih na djelu vidio TOŠK s kojim se sastajemo u četvrtom kolu.0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...