Pred nogometašima Jedinstva je posljednja domaća utakmica jesenjeg dijela Prve lige Federacije BiH protiv Novog Travnika. Simpatizeri kluba smatraju kako je ovo idealna prilika za maksimalni bodovni plijen, s obzirom na to da bihaćki “crveno – bijeli” trenutno imaju 18 bodova više na kontu od sutrašnjeg rivala.

– Stanje na tabeli jeste razlog za optimizam, ali nikako i za potcjenjivački odnos. Respektujemo ekipu Novog Travnika i cijelu sam sedmicu upozoravao svoje igrače na težinu i važnost ovog meča. Ipak, učinit ćemo sve da naše navijače pozdravimo pobjedom i uhvatimo priključak s vodećim timovima prvoligaškog poretka – rekao je šef stručnog štaba Jedinstva Vlado Jagodić.

Prvotimac Elvin Halavać ističe kako je kvaliteta na strani Jedinstva, što će se morati potvrditi i na terenu.

– Moramo ispoštovati ono što je šef struke isplanirao i ne bismo trebalo biti problema. Prenijet ćemo dobru atmosferu iz svlačionice na teren, te uz podršku naših vjernih navijača pokušati osvojiti sva tri boda – dodao je Halavać.

Sutrašnja utakmica između Jedinstva i Novog Travnika igra se na stadionu „Podno borića“ u Bihaću od 13 sati i 30 minuta.