Jak vjetar u Zenici uzrokovao probleme, srušena stabla i oštećeno nekoliko vozila, u Sarajevu avioni ne mogu sletjeti na aerodrom

klix.ba
Jak vjetar koji danas puše na području Zenice i Sarajeva, čupao stabla i izazvao velike probleme.

Jak vjetar koji danas puše na području Zenice izazvao je materijalnu štetu na objektima i vozilima.

Uslijed jakih udara vjetra na Glavnoj gradskoj magistrali u Zenici došlo je do obaranja dva stabla drveta, a uništen je i ilirski brod kojeg je ručno izgradio Zeničanin Jasmin Fejzić.

Brzom intervencijom pripadnika civilne zaštite, stabla su sklonjena s ceste, a prema informacijama dežurnog operativnog Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona na području grada je oštećeno i nekoliko vozila.

Povrijeđenih osoba u više prijavljenih slučajeva nije bilo.

 

Sarajevo: Snažan vjetar oborio stabla, avioni ne mogu sletjeti na aerodrom

Kako je za portal Klix.ba potvrđeno iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo, vjetar je oborio bor na kuću koja se nalazi u ulici Nasihe Kapidžić-Hadžić. Vatrogasci su ubrzo stigli na mjesto događaja kako bi bor uklonili.

Oboreno stablo u Pejtonu (Foto: Čitatelj)

Oboreno stablo u Pejtonu (Foto: Čitatelj)

Također, vjetar je oborio i stablo u Pejtonu kod Treće osnovne škole, što je također posao koji će obaviti vatrogasci. Također, vjetar je oborio topolu na Stupu.

Radi se o manjoj šteti, a povrijeđenih nema.

Avion pokušava sletjeti na aerodrom (Foto: Čitatelj)

Avion pokušava sletjeti na aerodrom (Foto: Čitatelj)

Jak vjetar je onemogućio slijetanje aviona na Međunarodni aerodrom Sarajevo, neki letovi su otkazani, dok su se drugi vratili na destinacije s kojih su poletjeli prema glavnom gradu BiH.

“Avioni za Zagreb i Beč jutros su poletjeli bez problema, ali je avion Turkish Airlinesa iz Istanbula otkazan zbog vjetra. Umjesto toga, za večeras je zakazan jedan dodatni. I Pegasusov avion iz Istanbula nije mogao sletjeti nego je odletio za Beograd te će za putnike biti organiziran transfer autobusom. Avion iz Kopenhagena također nije mogao sletjeti te je nastavio let za Zagreb. Lufthansin avion koji je trebao sletjeti u Sarajevo se vraća u Minhen. Kompanija Adria je najavila kašnjenje zbog vjetra”, saopćeno je za portal Klix.ba.

Oborena skela na zgradi Predsjedništva BiH (Foto: Čitatelj)

Oborena skela na zgradi Predsjedništva BiH (Foto: Čitatelj)

Vjetar je oborio i skelu na zgradi Predsjedništva BiH, koja je oštetila dva automobila.

Građani su tokom dana prijavili nekoliko slučajeva nastanka štete zbog vjetra, a vozači voze opreznije.0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...