Veldina Velagić, porijeklom iz Bosanske Krupe, koja živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama, je jedna od, kako je izjavila oko 5000 hiljada dosad zaraženih koronavirusom na Floridi i Majamiju, gdje trenutno Veldina živi.

Svoju ispovijest i iskustvo podijelila je sa svojim prijateljima na FB, a posjeta je u realnom vremenu, ali i nakon toga, zbog interesa teme o kojoj Veldina priča bila ogromna. Veldina radi u jednom velikom tržnom centru, u koji ulaze hiljade ljudi dnevno i nemoguće je znati od koga je ‘pokupila’ virus, a tako je i s većinom njenih kolegica i kolega s posla koji su takodjer zaraženi.

Prve simptome je osjetila polovinom mjeseca marta, dva jutra temperatura do 40 stepeni. Bila je kod doktora i tada su je testirali na običnu gripu. Bila je pozitivna. Dali su joj terapiju i otišla je na kućno liječenje. Mnogi su joj govorili da nije moguće da ima i koronavirus, jer su joj već utvrdili virus gripe, ali ona je ipak htjela da bude sigurna i da se testira. A onda su došli i drugi bolovi i siptomi… i testiranje nakon 12 dana od prve posjete bolnici i saznanja da ima gripu… Test kaže- pozitivna na koronavirus…

Cijelu priču, veoma poučno i vrijedno iskustvo naše hrabre i dostojanstvene Krajiškinje poslušajte u videu ispod.

(cazin.net)