Jako nevrijeme donijelo probleme na području općine Velika Kladuša


Grmljavinsko nevrijeme koje je jučer zahvatilo Veliku Kladušu donijelo je brojne probleme. Udar groma uzokovao je požar na jednoj porodičnoj kući u mjestu Johovica. Prema informaciji iz Vatrogasne jedinice Velika Kladuša, pričinjena je veća materijalna šteta, ali na sreću nije bilo povrijeđenih osoba. Vatrogasci su požar gasili od 19.46h do 22.55h, kazao nam je dežurni vatrogasac Sadiković.

Prekid u isporuci pitke vode

Prema informaciji iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, zbog jučerašnjeg nevremena došlo je do kvara na rasteretnoj komori Polje, sa koje se pitkom vodom snabdijevaju naselja Barake, Donja Vidovska, Mala Kladuša i Marjanovac, gdje je došlo do pucanja glavnog distributivnog cjevovoda. Ekipe „VIK –a“ su na terenu i rade na otklanjanju kvara. Na više objekata ovog velikokladuškog preduzeća uslijed udara gromova došlo je do oštećenja električnih instalacija i radijske veze.

Zabilježeni problemi i u elektronapajanju

I u „Elektrodistribuciji“, Poslovnici Velika Kladuša kažu nam da su ponegdje zabilježeni prekidi u isporuci električne energije, te će ekipe danas na teren i raditi na sanaciji istih.

Meteorolozi za danas najavljuju vrijeme slično jučerašnjem. Danas će u Bosni i Hercegovini prije podne preovladavati malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno postoje uslovi i za pojavu grada. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 30 stepeni, piše Radio Velika Kladuša.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...