Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković gostovao je u emisiji “Vice Sports” gdje je razgovarao o razno raznim temama. Poznato je da srpski tenisač ne konzumira alkohol, ali u intervjuu je otkrio da se ipak znao napiti kao mlađi.

– Daš li si nekad oduška i u kakvom okolnostima se to događa? Stani, jesi li se ikad napio? – upitao je voditelj, a Nole je odgovorio:

– Ju, jesam! (smijeh) Jao, mama će ovo gledati… – rekao je Đoković pa rukom prekrio lice od srama.

Foto: YouTube

Naravno, sve je bilo u šaljivom tonu pa je dalje otkrio o čemu je riječ. 

– Jesam, napio sam se dok sam pio alkohol. Sada se napijam samo od ljubavi (smijeh) ili drugih stvari. Kada sam posljednji put pio alkohol? Godinama ne pijem bilo kakav alkohol. Ranije jesam i onda kao sportaš koji rijetko pije alkohol, a to je opće poznato, jedna čaša bilo čega ubaci “u mašinu” i ne znam gdje sam.

Svjetski broj jedan je nastavio.

– Ako se to računa, imao sam puno takvih pijanstava. Ali, nemam… I toga se ne sramim jer to je sastavni dio mog životnog putovanja i naprosto težim k tome da idem ka ispunjenju nekih ciljeva, sportskih. Sada sam prestao tragati, a više biti. Manje vremena provodim u budućnosti, a više u sadašnjosti.

Nole smatra da veliku ulogu igra moć vizualizacije. Kao mali se zamišljao s trofejem Wimbledona.

– U to vjerujem i to prakticiram. U moć vizualizacije. To prakticiraju najuspješniji sportaši. Zamisliš sebe kao što sam ja zamislio da ću osvojiti vimbldonski trofej sa sedam godina. To je moćna stvar, ali mora biti uravnotežena s postojanjem u sadašnjem trenutku – zaključio je Srbin.

Cijelu emisiju pogledajte na linku ispod
(izdvojeni dio je na 26:14)

Izvor: Boris Trifunović / 24sata.hr