Brojni pozivi za nastupe govore da sam pronašla čarobnu formulu koju bi svako na svom putu do uspjeha poželio da ima, kaže atraktivna Jasmina Ibrić-Jahić, manekenka i pjevačica iz Srebrenika.

-Ulažem dosta u svoj imidž, u izgled, odijevanje. Sve to doprinosi da publici na najbolji način prezentiram svoje stvaralaštvo. Moji nastupi su puni tempa, igre, plesa i jednostavno skreću pozornost publike. Sad za sada mi sa muzikom dobro ide te uveliko privodim kraju aktivnosti vezane za snimanje odabranih pjesama. Trudim se da svojim ponašanjem ne dajem povoda za ekscesne situacije. Istina, mlada sam i lijepa. Kada krenu taktovi muzike, igra i ples osjećanja je teško kontrolisati. Voljela bih da me pamte po pjevanju, a ne po seksi izgledu i skandalima – kaže Jasmina.

Rijetko koja fešta ili gostovanje nekog od kolega, u njenom kraju, može proći a da se i ona ne nađe u drutvu onih koji kao i ona, dobrom pjesmom, zabavljaju publiku. Našla se tako i u društvu Semira Jahića i Amre Halebić.

-Semir i ja smo se nekad zabavljali. Bilo je to kad sam bila u prvom razredu srednje škole, a on u drugom. Tada mi je mama rekla da smo rođaci te smo prekinuli. Međutim, i dan danas volim da se sretnemo. Ne zaboravlja se vrijeme koje smo, zajedno, provodili u ranoj mladosti. Sjećam se, još tada je često pjevao pjesme Šabana Šaulića.

U njenom društvu bio je i jedan momak kojeg je krila od objektiva foto aparata. Da li se radi o nekome kome će uskori reći sudbonosno da, ostaje da se vidi. Uglavnom, kako kaže, on neće imati potrebe da, kao neki drugi ranije, govori kako joj je karijera bitnija od ljubavi.

-Jedno u drugo imamo povjernja i obostrano se podržavamo, U avgustu, zbog privatnih i poslovnih obaveza, iz stana kojeg sam nedavno kupila u Srebreniku, putujem u Švicarsku, a nakon toga idem na ljetovanje u neku od svjetskih destinacija. Nakon odmora, možda prihvatim ponudu jedne radio televizijske kuće da se na TV ekranima pojavim u ulozi voditeljice. Naravno, ako to učinim, neću pobjeći od pjesme i modelinga – kaže Jasmina Ibrić-Jahić.

 

 

 

Izvor vijesti: Šejla Lilić / azra.ba