Javnoj kuhinji „Imaret“ Bihać uručena donacija


Regionalni odbor „Merhamet“ Bihać danas je zaprimio donaciju od predstavnika džemata „Trn-Polje“ iz Velike Kladuše. Donacija sadrži razne prehrambene namirnice koje će se iskoristiti za pripremu obroka u javnoj kuhinji „Imaret“ Bihać. Radi se o humanitarnoj akciji koja je provedena u džematu „Trn-Polje“ Velika Kladuša, a u toku akcije prikupljeno je oko 540 kg različitih vrsta prehrambenih proizvoda i higijenskih artikala.

– Ovaj džemat je za primjer svim ostalim džematina na području USK-a kada se tiče pomaganja osoba koje su u stanju socijalne potrebe, te želimo naglasiti da džematlije iz ovog džemata tokom godine organizuju niz ovakvih humanitarnih akcija prikupljanja hrane za potrebe javne kuhinje „Imaret“ Bihać,čime pokazuju da nisu zaboravili na svoje komšije koji se hrane u javnoj kuhinji.

– U ime Merhameta i korisnika javne kuhinje zahvaljujem se džematu „Trn-Polje“ iz Velike Kladuše, a posebno gos. Grahović Husi mutaveliji i efendiji Dževadu Mahmutagiću iz navedenog džemata koji su inicijatori humanitarnih akcija pomoći ljudima u stanju socijalne potrebe – izjavio je Prošić Alen direktor Regionalnog odbora „Merhamet“ Bihać.

//mojusk.ba0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...