Jedan beogradski autobus danas je vozila Baka Mrazica: Umjesto karata, putnici su dobivali osmijeh i čokoladicu

avaz.ba

Sve sama osmislila

Za volanom autobusa na liniji 45 danas je sjedila Baka Mrazica. Da, dobro ste pročitali, prava Baka Mrazica, od glave do pete. Oni koji su imali sreće da je vide mogli su da dobiju i poklončić od nje – čokoladicu!

– Da sam uzela dinar od svakoga ko mi je prišao, plaću bih zaradila – priča Bojana Turčinović, koja od glave do pete ima crveno-bijelu odjevnu kombinaciju.

Tradiciju je započela još dok je vozila u “Lasti”.

Tu su kapica Djeda Mraza, odijelce, haljinica i ljupki dugi i treperavi osmijeh koji uslijedi poslije svake rečenice. Kaže, to je njena tradicija već deset godina. Najprije je vozila u “Lasti”, a sada je u “Košavi”, članici Konzorcija privatnih prijevoznika, a čast da je upoznaju danas su imali Novobeograđani i Zemunci na liniji 45.

– Prodala sam danas samo jednu kartu, a nije bilo ni kontrole. Ipak, svi su mi kucali na prozor – putnici, kolege, roditelji s djecom, mahali mi po ulicama, javljali se na stanicama… Za sve koji su mi se javili ja sam imala po jednu čokoladicu, kupila sam ih na mjerenje, ali one zapakovane, pralinice – priča Bojana.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...