Jedan od vodećih svjetskih fudbalskih stručnjaka Rejmond Verheijen dolazi u Sarajevo

sport.avaz.ba

U glavnom gradu BiH će boraviti od 25. do 27. marta ove godine

Rejmond Verheijen (Raymond), holandski stručnjak koji je svojim inovativnim pristupom unio revoluciju u metode fudbalskog treninga, u martu će održati seminar u Sarajevu.

Ekipe koje je ovaj stručnjak pripremao stizale su do završnica najvećih fudbalskih takmičenja, što mu je osiguralo status jednog od najcjenjenijih profesionalaca u trenerskom svijetu, saopćeno je iz “Sarajevo Footballa”.

Njegov metod rada, tj. planiranja i periodizacije fudbalskog treninga, u samim je temeljima i spektakularnog uspjeha Nogometnog saveza Belgije, čija je reprezentacija dospjela u sami vrh svjetskog fudbala, istovremeno izbacujući “kao na traci” cijeli niz vrhunskih igrača koji nastupaju za najbolje svjetske klubove.

Rejmond u Sarajevu treba boraviti od 25. do 27. marta ove godine, gdje će za grupu od 50 trenera svih nivoa iz zemalja regije jugoistočne Evrope održati trodnevni seminar pod nazivom “Football Periodisation”.

To je posebno bitno, jer su njegove metode i filozofija podučavanja koji su oslonjeni i zasnivaju se na idejama fudbalske periodizacije, već u velikoj mjeri prihvaćeni od velikog broja klubova i trenera u BiH i regiji, pa je ovo prilika za produbljivanje znanja i njihovo stručno usavršavanje.

Edukaciona platforma “Sarajevo Football” objavila je da je broj učesnika ograničen, pa će ovom događaju moći prisustvovati samo 50 prvih prijavljenih učesnika. Vrijednost seminara je 460 eura.

Verheijen je bio član stručnog štaba reprezentacija na čak četiri svjetska prvenstva i četiri evropska prvenstva. Na SP-u 2014. u Njemačkoj s Argentinom je stigao do finala, a 2002. godine s Južnom Korejom do polufinala.

Osam godina kasnije s istom reprezentacijom prošao je grupnu fazu svjetskog prvenstva. Na kontinentalnim prvenstvima dvaput je s Holandijom stizao među četiri najbolje selekcije (polufinala 2000. i 2004.) i jednom je isti uspjeh ponovio s Rusijom 2008. godine.

Radio je i s brojnim vrhunskim klubovima, kao što su Barcelona, Čelsi, Fejnord, Mannčester siti, Zenit i drugi. Bajern Minhen ga je angažirao za savjetnika za fitnes trening jedne od najvećih zvijezda – Arjena Robena (Robbena).

Izvor: sport.avaz.ba

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...