Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je da je on, kao predsjednik stranke, jedini kandidat za predsjednika Vlade Hrvatske.

Rad sadašnje vlade i premijera Andreja Plenkovića Bernardić je rekao da može opisati kao haos i korupciju.

On smatra da je najpoštenije prema građanima bilo da parlamentarni izbori budu što prije održani, prenose hrvatski mediji.

– Hrvatski sabor u ovom sastavu već odavno ne predstavlja volju građana, budući da je čak 28 zastupnika promijenilo svoje dresove. Na sceni je trgovačka koalicija sklopljena zahvaljujući kupljenim mandatima u Saboru – rekao je Bernardić.

Bernardić je rekao da su u SDP-u spremni za izbore kad god budu raspisani u ovoj godini, a za moguće koalicione partnere naveo je stranke iz Antikorupcionog savjeta, HSS, HSU i Snaga, koje su podržavale SDP-ovog kandidata Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Jedini sam kandidat za predsjednika Vlade / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.