Euforija pred početak i prvo kolo Prve lige FBiH se osjeti u Bihaću. Međutim, iako Bišćani željno išekuju početak nove sezone, koju su u Jedinstvu najavili kao uspješnu, ipak, prvo kolo neće moći pratiti sa tribina.

“To je sigurno. Poznata je ljubav prema Jedinstvu ovdje, publika se lako ‘zapali’ i sigurno da bi rekord posjete pao već u prvom kolu. Bože moj, tako je kako je. GOŠK-u je to neka olakšavajuća okolnost, ali trebamo se izdići iznad toga i biti skoncentrisani na dešavanja na terenu” – kazao je Muhamed Berberović u razgovoru za sportsport.ba.

Gostujući tim iz Gabele u Bihaću nije osjetio poraz zadnjih deset godina. “Dolazi nam ekipa koja pretenduje za sami vrh tabele. Veoma su dobri, kvalitetni i analizirali smo. Zadnjih deset godina ih nismo pobijedili u Bihaću” ističe Berberović, te je dodao da je nekoliko nogometaša Jedinstva upitno za današnji meč zbog povreda.

Fajić na terenu tek od trećeg kola

Nusmir Fajić, jedno od pojačanja koje su osvježili bihaćki tim, zasigurno se očekivao na terenu od samog početka, međutim, njegov start u Prvoj ligi u dresu jedinstva možemo očekivati tek od trećeg kola.

“Ima problema sa preponom, te ga očekujemo u punom pogonu od trećeg kola. Trenutno je na terapijama”.”

Snaga Goška kompaktnost

“Najveća snaga GOŠK-a je kompaktnost, duže vremena su zajedno i vidi se rukopis Vuleta Trivunovića. To je moj prijatelj. Usadio je disciplinu i strpljivost u igri, a tu je i par iskusnih igrača kao što su Jusufbašić i Mihajlović. Naravno i kvalitetni mladi igrači koji se nameću”, dodao je Berberović na kraju razgovora za SportSport.ba.

STATISTIKA MEĐUSOBVNIH MEČEVA

Ukoliko pogledamo statistiku međusobniih mečeva ova dva kluba, Jedinstvo nema statističke prednosti na svojoj strani. Samo od sezone 2014/15. su četiri puta neriješeno odigrali protiv Goška, od toga tri puta na svome terenu, bez i jedne pobjede. Da li će gosti danas “pasti” Pod borićima, ostaje da vidimo.

Izvor: Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.