Igrački kadar crveno-bijelih u narednoj sezoni bit će znatno izmijenjen. Vlado Jagodić na raspolaganju će imati tim čiji je prosjek godina 20,6, no i pored toga u klubu vjeruju da će biti konkurentni i jedan od pretendanada za gornji dio tabele.

Od fudbalera iz prošle sezone u klubu su ostali Anes Nuspahić, Samir Jašararević, Vladimir Kremenović, Momir Zečević, Adi Tahirović, Abdulah Jahić i Amar Čirić, dok u rubrici ‘dolasci’ ima čak 16 novih imena, od čega su šestorica iz klubova s područja Unsko-sanskog kantona.

Nakon Armina Cibre, Edisa Rahimića i Nikole Terzina, crveno-bijeli dres zadužili su još Dean Vuković (Sloboda Mrkonjić Grad), Stefan Kladar (Sloga Bos. Otoka), Amar Bajrović (Brekovica), Mile Šarenac (Radnički Sombor), Ivan Olić (Ankaran), Jusuf Ćehajić, Alen Nuhanović (Željezničar), Amir Hadrović (Bosna Union), Milan Petković (Rudar), Hristijan Ajdarević (Sinđelić), Mujo Mujagić (Rudar Prijedor), Alen Ibrišimović (Brekovica), Belmin Muhić (Mladost Polje).

Stručni štab Jedinstva, s druge strane, ostao je isti. Na čelu je i dalje nekadašnji selektor mlade reprezentacije BiH Vlado Jagodić.

“U fazi smo stvaranja tima, to je za jednog trenera vrlo teško, ali smatram da sam iskusan da mogu to sve posložiti i napraviti dobar posao”, kazao je Jagodić za SportSport.ba.

Novu sezonu Jedinstvo će otvoriti utakmicom protiv Zvijezde na domaćem terenu.

Izvor: sportsport.ba