U okviru četvrtog kola Prve lige FBiH, nogometaši Jedinstva će danas na stadionu “Pod borićima” ugostiti ekipu TOŠK-a, i pokušati ispraviti neke pogreške iz prethodne utakmice protiv mostarskog Veleža, gdje su Mostarci slavili sa rezultatom 1:3.

Prošlosedmični poraz od Veleža nije poremetio atmosferu niti planove crveno-bijelih, što su jučer pred prisutnim medijima ponovili i šef stručnog štaba Vlado Jagodić i ofanzivac Sinan Samardžić koji vjeruju u trijumf nad TOŠK-om.

“TOŠK je izuzetno nezgodan protivnik, koji u Bihać dolazi rasterećeno, jer su na otvaranju sezone ostvarili rezultate iznad očekivanja. Dali su šest pogodaka, a primili tek dva, što nije mala stvar. Ipak, mi moramo gledati sebe. Vjerujem da ćemo biti na nivou, dominantni u odnosu na protivnika i na kraju ostvariti pobjedu”, kazao je trener Jedinstva Jagodić.

Jagodić neće moći računati na Ekrema Hodžića, koji je protiv Veleža zaradio isključenje, a upitno je još nekoliko igrača.

Samardžić je optimističan pred TOŠk.

“Izvukli smo pouke iz prošlosedmične utakmice. Sada nam dolazi TOŠK, neće biti lako, ali vjerujem kako pobjeda neće izostati uz podršku navijača.”

Utakmica Jedinstvo – Tošk se igra danas 1.9. u 16:30 sati.