Na stadionu Pod borićima u Bihaću sutra će se u sklopu 8. kola Prve lige FBiH sastati Jedinstvo i Orašje.

Bišćani su u posljednje dvije utakmice poraženi, što je poljuljalo atmosferu u timu, međutim šef stručnog štaba Vlado Jagodić vjeruje da će se njegov tim izdignuti iz trenutne situacije i pobjedom nad Vitezom vratiti na pobjednički kolosijek.

“Moramo biti mnogo oprezni, jer dolazi nam tim koji je u posljednjih pet kola primio samo jedan pogodak, a to nije slučajno. Imaju takav koncept igre, nisu efikasni, ali su u fazi odbrane izuzetno čvrsti i tvrdi. Mi smo pod imperativom, ovaj meč smo maksimalno ozbiljno shvatili i vjerujem da će svi koji dobiju šansu dati svoj maksimum kako bismo prevazišli trenutnu situaciju i konačno slavili”, kazao je Jagodić za SportSport.ba, podsjetivši kako ni u ovom meču neće imati sve igrače na raspolaganju.

Ne skriva Jagodić da ga je zabolio prošlosedmični poraz od Orašja, gdje su se, kako kaže, dogodile nefudbalske stvari.

“Zaboljelo nas je što su u nama neki moćnici prepoznali moć, iako je naš koncept stabilizacija. Dogodile su se nefudbalske stvari, mada ne bih u to ulazio dublje, nije moje da o tome govorim, ali moram stati u odbranu svojih igrača. Naravno da su sva ta dešavanja u nekoj mjeri poljuljala atmosferu u timu, međutim imam sreću da radim s pametnim momcima i da nije potrebno dugo da se vrate u normalu.”

Jedinstvo u sutrašnji okršaj ulazi kao šestoplasirani tim prvoligaške karavane s 12 osvojenih bodova, dok je Vitez na devetom mjestu sa dva manje.