Ako imate osjećaj da vam kosa uopće ne raste ili prirodnim putem želite ojačati svoju krhku kosu, ovo su namirnice za vas. Osim što pospješuju rast kose, odlične su i za vašu kožu, a u svoju prehranu trebali bi ih ste uvrstiti kad god možete.

Piletina

Piletina i druge namirnice koje obiluju proteinima od velikog su značaja za zdravu kosu i njen rast. Naime, proteini izgrađuju sve naše ćelije, uključujući i ćelije kose, a do ispadanja kose često dolazi zbog slabog unosa proteina.

Jaja

Jaja nude širok spektar zdravstvenih prednosti, zato je njihovo uključivanje u prehranu jako važno. Osim što su bogata proteinima, sadrže i biotin koji pospješuje rast kose, ali i njeno jačanje.

Avokado

Avokado je bogat vitaminom E koji je jako važan za rast kose, a sjedinjenje svih vitamina u avokadu poboljšava cirkulaciju krvi zbog koje folikule kose rade djelotvornije.

Losos

Ova riba je prepuna nutrijenata, pogotovo onih koji pospješuju rast kose. Sadrži proteine, vitamin D, omega 3 masne kiseline i još puno stvari koje stimuliraju rast kose.

Kvinoja

Kvinoja je prije nekoliko godina proglašena “kraljicom čišćenja organizma” te je odlična i za rast kose jer je puna cinka, a manjak cinka je često uzročnik krhke i suhe kose.

Više saznajte na izvornom linku: Redakcija – Jedite ove namirnice ako želite ubrzati rast kose / (azra.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.