Jedna duša, dva tijela: Izgubio nevjerovatnih 158 kilograma i započeo novi život (VIDEO)


Učenik Oliver Bales iz Portsmoutha težio je nevjerovatnih 222 kilograma, ali on je odlučio smršati i transformisati svoj život. Trenutno ima 64 kilograma i imenovan je za osobu koja je u 2016. godini izgubila najviše kilograma.

Sudbina Olivera nije nimalo lahka. Još od školskih dana počela su maltretiranja u školi, a kada je dostigao nevjerovatna 222 kilograma počeo je patiti od strašne depresije.

Pored teškog psihičkog stanja, Oliver je osjećao i strašne bolove. Imao je visok krvni pritisak a u većinu sjedala poput onih u autobusima i vozovima nije mogao stati. Sporna je bila i stolica na kojoj je sjedio u školi.

Inspirisan prijateljima koji su izgubili kilograme i Oliver su upustio u tu avanturu. Izgubio je nevjerovatnih 158 kilograma.

– Kada pogledam unazad i vratim se u svoje djetinjstvo volio bih da imam priliku neke stvari učiniti ponovo. Nekada sam bio tako stidljiva i tiha osoba ali to je sada potpuno nestalo. Izgradio sam i nova prijateljstva – rekao je Oliver.

Nada se kako će njegova priča inspirisati mnoge ljude da znaju kako nikad nije kasno.

– Pomoć je odmah iza ugla. Za sve koji žele napraviti promjene zatvorite oči i skočite – poručio je Oliver, prenosi Mirror.

 0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...