JOŠKO JELIČIĆ i Stipe Pletikosa u studiju Planet Sporta nakon poraza Dinama od Atalante (2:0) komentirali su kako je momčad Nenada Bjelice odigrala svoju najlošiju utakmicu i radila greške na razini osnovne škole i HNL-a.

“Na ovoj razini to se kažnjava. Leovac kod prvog gola, a prije prekršaja Perića za jedanaesterac, pa zna se da se tako ne vraća lopta stoperu, onda nekoliko tunela Ivanušeca… Najgora utakmica Dinama, puna grešaka od prve minute uz dozu nonšalancije. Dinamovci su mogli primiti još par golova, Pašalić je mogao zabiti barem dva. 2:0 ne ocrtava stanje na terenu, Atalanta je bila puno jača. Igrači Atalante radili su dar-mar u kaznenom prostoru, dobivali su duele, samo je sreća pratila Dinamo”, analizirao je Jeličić, no ipak je dodao da treba podržati Dinamo prije zadnjeg kola u kojem će se Modri boriti za europsko proljeće protiv Manchester Cityja.

“Ako netko ima pravo na loš dan, to je ovaj Dinamo. Zaslužuju podršku protiv Cityja u zadnjem kolu, čestitke na ovome što su dosad napravili”, kazao je Jeličić te je dodao i kako Bjelica ima na čemu raditi, uz sve dobro što je napravio.

“Dinamo je imao puno problema u zadnjoj liniji, nisu bili dominantni u duelima, daleko su stajali, nisu bili agresivni. Posebno u oči upada lijeva strana ekipe Dinama, osovina Leovac – Perić, sve akcije Atalante su išle preko te strane”, kaže Jeličić.

Nenormalan broj grešaka 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stipe Pletikosa enormnu količinu grešaka u igri Dinama objašnjava lošom koncentracijom igrača.

“Ovoliko grešaka od prve minute nije normalno za ovaj nivo natjecanja. Katastrofalno pozicioniranje igrača, jako loše je to bilo, iako ih je trener Bjelica sigurno upozoravao na sve važne stvari poput uleta Pašalića u šesnaesterac. Smatram da igrači nisu bili koncentrirani, to su greške na razini osnovne škole, Leovac u šesnaestercu dodaje Periću koji radi penal, umjesto da ispuca na tribinu. Jako razočaravajuća večer za Bjelicu, njegovi igrači nisu pokazali koncentraciju, preciznost pasa ni odlučnost”, zaključio je Pletikosa. 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Izvor: / index.hr