U Bihaću je počela ovogodišnja manifestacija “Jesen na Gelenderima” koja se tradicionalno već nekoliko godina održava na Gelenderima kod Gradskog parka.

Iako pod drugačijom okolnostimam, s obzirom na pandemiju korone virusa, Udruženje ABC kao organizatori potrudili su se i ove godine da zadovolje sve građane Bihaća i donesu jesenje čari u grad na Uni. Kišobrani, bale sijena, slova, ljubavne poruke i mnogi drugi ukrasi krase Gelendere ovih dana, dok se muzika pusta na velikim zvučnicima, umjesto svirke uživo, kako je bilo prethodnih godina.

Ove godine upriličena je i jesenja slikovnica, a jedan od njenih dijelova je i radionica koja je održana u okviru projekta “Kada slike govore više od riječi” koji provodi Udruženje Most iz Bosanske Gradiške, a finansira Međunarodna organizacija za migracije.

Cilj radionice bio je oslikavanje lokalnog heroja ili heroine, a učenici iz Umjetničke škole Bihać odabrali su uspješnu umjetnicu iz Bihaća Selmu Selman koja je svoj put pronašla u New Yorku. Kroz četiri različita umjetnička pravca, oslikali su Selmine portrete, a pored Selme, oslikali su i Anika Duba.

Izvor: Biscani.net
Foto: Jesen na Gelenderima

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.