Neki uvijek izgledaju odlično u trapericama, ali kada ih ti kreneš isprobavati po dućanima, čini ti se da koje god da uzmeš, jednostavno ne stoje tako savršeno? Razlog se krije u tome što možda isprobavaš krive modele traperica s obzirom na svoj oblik tijela.

Ne stoje svim curama jednako dobre svi modeli traperica. Pronaći savršene trapke za sebe nekada se ne čini lako, ali sve što zapravo trebaš znati je kakav oblik tijela imaš. Uz tu jednu informaciju riješila si gotovo cijeli problem. Shoppingiranje i potraga za odjevnim komadima koji će ti stajati savršeno mogu biti vrlo stresni, zato su dizajnerice traperica otkrile nekoliko pravila koji će ti maksimalno olakšati. Evo koje se traperice preporučuju za koji oblik tijela:

Oblik pješčanog sata

Djevojke koje spadaju u ovaj oblik tijela imaju oblik sličan Kim Kardashian – uski struk, a naglašenije bokove i prsa. Za ovaj oblik tijela preporučuje se nekoliko modela traperica. Prve su traperice ravnog kroja (bootcut). Dizajnirane su kako bi se mogle nositi preko čizama (boot). To znači da imaju ravan kroj uz gornji dio noge, ali da se od koljena lagano šire kako bi čizme mogle stati ispod. Oblik im nikada nije pretjerano zvonolik kako se čini po imenu, već je više ravan. Drugi oblik traperica koji se preporučuje su traper hlače. Za njih svi znaju kako izgledaju, a u zadnje vrijeme postaju i popularnije. Traperice koje imaju više elastina u sebi su savršene za ovaj oblik tijela jer će dodatno naglasiti obline.
Ako je ovo tvoj oblik tijela, pri kupovanju traperica uvijek pazi da biraš one uže, koje će pratiti tvoj oblik tijela, a ne neke preširoke.

Oblik kruške

Djevojke koje imaju oblik kruške će najbolje izgledati u onim modelima traperica koje vizualno produžuju noge i skrivaju donji dio trbuha. Traperice visokog struka najbolji su odabir za ovaj oblik tijela, a preporučuje se i da potražiš hlače popularnog ‘boyfriend’ stila. Još jedna sitnica na koju možeš obratiti pažnju je veličina stražnjih džepova, za djevojke koje imaju tijelo ovakvog oblika bolje će odgovarati oni modeli koji imaju veće džepove.
Traperice koje trebaš izbjegavati su uski skinny modeli i one koje su svjetlijih nijansi.

Plus size djevojke

Za one cure koje su plus size savršene su traperice koje će im produljiti noge, a stručnjaci na ovom području preporučuju traperice ravnih nogavica. Način na koji su dizajnirane pomaže u tome da naglasi tvoje noge i učini ih duljima nego što jesu i privuče pažnju baš na njih. Dodatna je preporuka da biraš traperice tamnijih nijansi. Ono što svakako trebaš izbjegavati su traperice rezane iznad gležnjeva jer će te one vizualno ‘zbiti’ i noge će ti izgledati kraće.Obrati pažnju na duljinu nogavica – što su duže, to bolje. Uz to, traperice posebno visokog ili niskog struka nisu najbolji odabir, već se okreni klasiku – srednje visokom struku, koje stoje malo iznad kukova. One lijepo zaobljuju stražnjicu i drže obline na mjestu. 
 

Dječački oblik tijela

Ukoliko imaš ravno tijelo bez previše oblina, trebaš potražiti one traperice koje će ti pomoći da napraviš iluziju kao da ih imaš. One traperice koje će ti najbolje odgovarati su skinny i super skinny modeli. Zbog toga što su uske cijelom svojom dužinom i potpuno prianjaju uz tijelo, pomoći će ti da stvoriš siluetu oblina. Nije loše obratiti ni pažnju na stražnje džepove. Radije odaberi one hlače koje imaju neke ukrasiće i detalje po stražnjim džepovima i one koje imaju džepove smještene što više. Osim toga, bolji izbor su hlače niskog struka, nego one visokog.
 

Visoke djevojke

Vrlo visoke djevojke često imaju problema s pronalaskom traperica koje imaju dovoljno duge nogavice, ali imaju sreće jer u zadnje vrijeme sve više brendova radi isti model traperica s različitim duljinama nogavica. Što se tiče stila hlača, visoke cure mogu profurati sve. Ipak, ako postoji neki model traperica koji im posebno dobro stoji, to su hlače ravnog kroja, a ako su još uz to traperice srednje visokog ili niskog struka – to je pun pogodak. Modeli koji ti neće stajati toliko dobro su super skinny modeli i boyfriend model. 
 

Niske djevojke

Naglasiti noge je uvijek najbolje uz traperice koje su što ravnijeg kroja, a kako za visoke, to je bitno i za niske djevojke. Svi uvijek žele da im noge izgledaju što je dulje moguće, a traperice ravnog kroja najbolji su model za to. Niske bi djevojke trebale u širokom luku izbjegavati pastelne i svijetle boje  jer će im to donji dio tijela učiniti zdepastijim. Oni koji su niski i sitnije građe moraju paziti da se ‘ne utope’ u hlačama pa boyfriend i baggy stil nisu za njih. 

Novi.ba/Teen

Izvor: / novi.ba