“Jeste mama, ovo se stvarno dešava”


Danas smo Beba, njena djevojčica i ja bile u dogovoreno vrijeme kod savjetnika gradonačelnika Bihaća. Srdačno su nas dočekali gospoda Mehadžić i Toromanović. Pratili su naše objave i akciju naše organizacije te ponudili svoju pomoć. Dogovoreno je da će sanirati Bebin stambeni prostor: podovi, zidovi, vrata, prozori i kupatilo. Uz to je dogovoreno da će financirati odvajanje sata za struju. Gdin Toromanović je pitao Ljubinku kakav je učenik. Ona mu je odgovorila da je vrlodobra. Obećao joj je i nagradu za uspjeh u školi. Pitali su je i da li ima udžbenike i sav školski pribor, što je ona potvrdila, a upravo jutros je jedan bračni par posjetio Bebu i Ljubinki poklonio sveske i školski pribor. Izmedju ostaloga, Beba će biti uvrštena i u osobe koje primaju mjesečni paket pomoći (hrana i higijenska sredstva), a nadamo se da će joj povremeno pomoći i sa plaćanjem računa za struju i vodu, što bi joj mnogo pomoglo. Beba je rekla da ona ponekad nešto zaradi čišćenjem kuća kada se kreči, ali to je jako malo i nedovoljno, a nikakvih drugih primanja nema. U nadi da će se ovo sve i ostvariti, kao na sedmom nebu smo sve tri izašle sa tog sastanka i nismo mogle vjerovati da se to stvarno desilo.

Oba savjetnika su svojom ljubaznošću i razumijevanjem Bebine i Ljubinkine situacije prevazišli sva moja očekivanja. Poslovnost i humanost u jednome – nemam riječi da opišem Bebino i Ljubinkino oduševljenje. Beba je jedva uspjela da prikrije suze radosnice i svoje uzbudjenje – zamuckivala je, gubila dah na momente dok je pričala i stalno ponavljala da joj je ovo kao u snu i da ne može vjerovati da će im se konačno srediti stambeni prostor. Ljubinka ju je uštinula i rekla; “Jeste mama, ovo se stvarno dešava.”

Nakon što smo stigli do Bebine kuće, nije prošlo ni pola sata, a već su majstori iz građevinske firme za unutrašnje radove došli da na licu mjesta snime stanje i izmjere prostorije.

Evo kako gradska uprava direktno pomaže svojim građanima. Moja velika zahvala gradonačelniku Galijaševiću u ime naše organizacije, u Bebino ime i u moje lično ime. Sva dešavanja kod Bebe, vezana za donacije i renoviranje ćemo pomno pratiti i obavještavati blagovremeno na fb stranici i na našoj web stranici. Kada se završi sanacija prostorija, od ostalih donacija ćemo Bebi nabaviti nameštaj i osnovne kućanske aparate. Nadam se da nećemo tako brzo zaboraviti ovu porodicu i da će se sugradjani i ostali koji joj žele pomoći, potruditi da uvijek ima dovojno hrane.

Ako zelite pomoci Bebi a i drugim samohranim majkama mozete na siguran nacin donirati ovdje. 

//oursplendidsoil.com0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...