Javno komunalno preduzeće Komrad iz Bihaća nabavilo je vozilo za zimsko održavanje, kontejnere za smeće i vozilo sa dizalicom za održavanje javne rasvjete i ostale poslove iz djelokruga rada ovog komunalnog preduzeća.

Zahvaljujući vlastitim i sredstvima iz ekoloških naknada koje je obezbijedilo Ministarstvo građenja, prostornog uređenja i zaštite okoliša USK-a, bihaćko javno komunalno preduzeće nabavilo je novu opremu koja će biti iskorištena za poboljšanje usluga JKP Komrad.

Kako je istakao Vid Šantić, direktor JKP Komrad, za nabavku 20 kontejnera zapremina 7.000 litara JKP Komrad osigurao je vlastitih 10.000 KM, dok je resorno ministarstvo obezbijedilo 20.000 KM.

„Kada je u pitanju nabavka vozila sa dizalicom i vozila za zimsko održavanje mi smo u sklopu našeg plana javnih nabavki odlučili se za nabavku dva vozila ukupne vrijednosti 180.000 KM koja će nam itekako biti potrebna, pogotovo vozilo za čišćenje snijega, a i vozilo sa dizalicom biti će od velike koristi pri održavanju visokog drveća i održavanja javne rasvjete“- kazao je direktor Šantić.

Nabavljenu opremu i vozila danas je u krugu JKP Komrad pogledao i bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić, naglasivši važnost investicija u opremu preduzeća.

„Hvala resornom ministarstvu koje svake godine kroz javne pozive osigura sredstva iz ekoloških naknada i ovo je dobar primjer kako se udruženim sredstvima mogu realizirati vidljivi i korisni projekti za naš grad“ – dodao je gradonačelnik Fazlić.