Povećan je broj uposlenika Univerzitetsko-kliničkog centar Tuzla koji su pozitivni na koronavirus. U toku noći, pored jednog slučaja, registrirano je još pet novih zaraza uposlenika Klinike za bolesti uha, grla i nosa (ORL).

Imali smo tokom noći 171 testiranu osobu i imamo 12 novih slučajeva. Ukupno je na području TK do  sada otkriveno 68 slučajeva zaraze koronavirusom – kaže Dajana Čolić, ministrica zdravstva TK.

Razmatra se mogućnost da se pacijentima koji imaju potrebe za ljekarskom pomoći na ORL klinici to osigura u Plavoj poliklinici, a da ORL klinika nakon dezinfekcije bude privremeno zatvorena.

Ranije je zatvorena Klinike za kožne bolesti, a COVID-19 je oktriven i na Klinici za dječije bolesti.

– Ukupno smo do sada testirali 840 osoba, a u kućnoj izolaciji se nalazi 2.689 osoba. U izolatoriju UKC-a Tuzla smješteno je 17 zaraženih, u Medical Institute Bayer (MIB) 5, u kućnoj izolaciji su 43 osobe, jedna je u Brčko distriktu i u drugom kantonu, dok je jedna osoba preminula – kaže ministrica Čolić. 

Klaster MIB ima 39 zaraženih osoba, Srednja Špionica 15, UKC Tuzla – ORL klinika 6, Sapna 4, Lukavac, Banovići, Gračanica i Tuzla po 1.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Još 12 zaraženih, zatvara se i ORL klinika / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.