Nakon košarkaške NBA, još su tri velike sportske lige u Sjedinjenim Američkim Državama odgodile, odnosno prekinule sezonu.

Tako je profesionalna liga u bejzbolu (MLB) na najmanje dvije sedmice prolongirala početak novog šampionata zbog, kako je objavio MLB komesar Rob Manfred, vanrednog stanja u državi, koje je izazvano pandemijom koronavirusa.

Sezona je trebala početi 26. marta, ali je nakon konsultacija sa svih 30 klubova i Udruženjem igrača, Manfred objavio da se početak prolongira. Otkazane su i sve trening-utakmice.

NHL liga u hokeju na ledu je također objavila prekid, uz dodatak da će “takmičenje biti nastavljeno odmah nakon što se stvore uvjeti”. Nogometna MLS liga također je suspendirana na 30 dana, a Amerikanci su otkazali i predstojeće reprezentativne utakmice u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Agencija AFP prenosi da je koronavirusom u Americi zaraženo više od 1.300 osoba. 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Još tri velike lige prekinule sezonu / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.