Kraj je vaterpolske godine, ali za vaterpoliste kraj nije na vidiku jer već u siječnju najbolje će europske reprezentacije put Budimpešte. U svakom slučaju ovo je razdoblje u pravilu vrijeme za biranje najboljeg i najboljih, pa iznimka nisu ni bazeni u kojima su opet veliki trag ostavili – Hrvati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Iznimka bi bila da nisu, pogotovo nakon što su krajem srpnja osvojili još jednu svjetsku kolajnu u nizu, sedmu. Brončanog sjaja, podsjetimo, iz Barcelone. Ondje je briljirao Maro Joković odigravši vjerojatno najbolji turnir u životu, pa je, uz partije u Jugu, očekivano da je on po izboru portala (hrvatskog, a svjetskog) Total Waterpolo izabran u najbolju momčad godine.

Ali to nije sve. Našem Župljaninu društvo pravi i riječka hrid, Josip Vrlić. Ni tu iznenađenja nema jer u trenutnio bolji centar na ovoj kugli ne postoji. Tako, uostalom, misli i stručni žiri (treneri, novinari, igrači) koji je uz publiku birao najbolje.

– Izuzetna sezona je iza Mare Jokovića. Preuzimao je puno odgovornosti i trenutno je definitivno najbolji ljevak na svijetu – komplimentirao je Jokoviću hrvatski izbornik Ivica Tucak, a Vrliću, pak, njegov nekadašnji suigrač iz Brazila Felipe Perrone.

– Vrliću je jednostavno nemoguće oduzeti poziciju na dva metra. Pravi je užitak igrati s njim.

Najboljih sedam upotpunjavaju još dva Talijana, dva svjetska prvaka, Francesco di Fulvio i Marco del Lungo, Filip Filipović, Aleksandar Ivović te, kao i najbolji vaterpolist svijeta ovog izbora za 2019., Denes Varga koji je za osam glasova potukao Di Fulvija (159-151).

Najbolja sedmorka:

Golman – Marco Del Lungo (Italija)
Lijevo krilo – Francesco Di Fulvio (Italija)
Lijevi vanjski – Denes Varga (Mađarska)
Desno krilo – Maro Joković (Hrvatska)
Desni vanjski – Filip Filipović (Srbija)
Branič – Aleksandar Ivović (Crna Gora)
Centar – Josip Vrlić (Hrvatska)

Više saznajte na izvornom linku: Davor Kovačević – Josip Vrlić i Maro Joković u momčadi godine 2019. / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.