U povodu 15. maja koji se obilježava kao Međunarodni dan porodice, JU „Dječije obdanište“ Velika Kladuša u petak, 15. maja organiziralo je humanitarnu priredbu. Priredba je imala za cilj prikupljanje novčanih sredstava koja će se investirati u nove igračke za potrebe vrtićke djece.

Kroz bogati program, polaznici ove ustanove su uz pomoć svojih učiteljica pokazali svoje folklorno-ritmičko i pjevačko-recitatorsko umijeće. Prisutni su, pored nastupa mališana, mogli uživati i u domaćim kolačima, a neki su osvojili i vrijedne nagrade koje su pripremili sponzori, prijatelji JU „Dječje obdanište“ Velika Kladuša.

Svjetski dan porodice, 15. maj, obilježava se širom svijeta od 1993. godine, kada ga je Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila sa ciljem da ohrabri zemlje članice da prepoznaju potrebu za osnaživanjem porodice kao institucije. Porodica je mjesto gdje se gradi i formira ličnost svakog od nas. Život u porodici igra važnu ulogu u razvoju ličnosti, posebno u djetinjstvu. Stabilna porodična atmosfera i kvalitetni međusobni odnosi pružaju svakom djetetu dovoljno sigurnosti, snage i samopouzdanja da u život krenu spremni, zadovoljni sa pozitivnim stavom prema svojoj budućnosti.

//RADIOVKLADUSA.BA