Jučer sam spasio život jednoj djevojci, a bolje da nisam… Vraćao sam se sa posla pješice i išao baš iza te djevojke.

Pričala je na mobitel i iznenada krenula da prelazi ulicu na neoznačenom mjestu. Iz supritnog pravca je išao autobus i bilo je neizbježno da je udari, nije bilo šanse da stane. Potrčao sam par koraka, zgrabio je za ramena i povukao nazad.

U toj frci pali smo na trotoar i ja i ona. Ja sam uganuo zglb na ruci, a njen mobitel je polomljen. Ustala je i počela da mi psuje da sam manijak i dovikuje policiju.

Par minuta kasnije stigla je i policijska patrola i ona im je tada rekla da sam iznenadao počeo mlatretirati i grliti i da smo zbog toga pali na trotora, optužila me fizičko maltretiranje i uništavanje skupocjenog mobitela. Ne mogu da vjerujem…

U policijsku stanicu su došli i njeni roditelji te su mi rekli da će povući tužbu ukoliko im kćerci namirim mobitel i platim 600 eura za stres koji je preživjela… Mobitel je nećete vjerovati 900 eura… Ukupno traže da im platim 1.500 eura…

Stotine ljudi su svjedoci da sam je spasio, ali niko nije zastao da to posvjedoči… čak ni vozač autobusa se nije zaustavi…

Herojski potez spašavanja me načinio običnim idiotom, povrijedio sam ruku i iduća 4 mjeseca moram raditi za taj HEROJSKI ČIN.

Foto:Ilustracija

Više saznajte na izvornom linku: – “Jučer sam spasio život jednoj djevojci…” / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.