Sanski Most će sutra biti grad mladosti i sporta. Naime, Judo klubu „Sana“ je ukazana čast i veliko povjerenje da bude organizator Federalnog prvenstvo na kojem se očekuje učešće oko 200 mladih judista. Pripreme za ovaj veliki sportski događaj teku prema zacrtanom planu.

Judo klub „Sana“ iz Sanskog Mosta sutra je domaćin i organizator Federalnog prvenstva za juniore i juniorke, kadete i kadetkinje, starije i mlađe dječake i djevojčice. Ovaj veliki sportski događaj održaće se na tri borilišta u Gradskoj dvorani, a očekuje se učešće oko 200 takmičara iz 20 klubova. Na takmičenju u Sanskom Mostu nastupiće jedni od najboljih mladih judista u Bosni i Hercegovini, te se očekuju zanimljive i atraktivne borbe. Treba istaći da judo klub „Sana“ postiže odlične rezultate kako u našoj tako zemlji, tako i van njenih granica, a ujedno se pokazao i kao odličan organizator kantonalnog prvenstva i nekoliko turnira , te je s toga Judo savez BiH ovom sportskom kolektivu povjerio organizaciju ovogodišnjeg prvenstva Federacije BiH.

Trener u sanskom judo klubu Muhamed Kolaković je rekao da je izuzetna čast organizirati ovako jedno veliko takmičenje.

On naglašava da pripreme teku prema zacrtanom planu, te da će Judo klub „Sana“ kao domaćin dati sve od sebe da se gosti osjećaju ugodno. On naglašava da se radi se o velikom priznanju za klub, ali i grad Sanski Most. Takmičenje će se održati bez prisustva publike i uz sve epidemiološke mjere zbog pandemije corona virusa.

Izvor: RTVSana

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.