Kad smo na poluvrijeme otišli s 0-1, znali smo da imamo šanse. Na kraju smo potpuno zasluženo uzeli taj bod, rekao ja dan nakon podviga protiv Hrvatske, Nikola Jurčević, izbornik Azerbajdžana.

Došao je Jura sa svojom reprezentacijom do prvoga boda u kvalifikacijama, napokon ga je pomazila sreća.

– Imao sam dojam da nije bio penal za Hrvatsku. Team menadžer moje reprezentacije mi je odmah na klupi pokazao snimku na mobitelu. Išao sam tražiti objašnjenje od četvrtog suca – kaže nam Jurčević i nastavlja:

– Mislim da ovaj remi neće previše naškoditi Hrvatskoj. Uvjeren sam da će na kraju bez drame osigurati Europsko prvenstvo.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Prvo su poluvrijeme viceprvaci svijeta razbili Azere, trebalo je su im zabiti tri-četiri gola, no domaćin je to sve preživio, a onda je u nastavku na travnjak izašla druga momčad. Hrabrija, puno odlučnija.

– Ovo je za sve nas velika stvar, svi moji igrači su bili top, samo na takav način se može do boda protiv Hrvatske – rekao je Jurčević, koji se nakon utakmice nije vidio sa Zlatkom Dalićem. On i hrvatski izbornik razgovarali su prije utakmice, a jedan mu je bivši izbornik, njegov veliki prijatelj Slaven Bilić čestitao na velikom rezultatu.

– Slaven mi je kao prijatelj poslao poruku da mu je drago zbog mojeg rezultata, zbog svega što sam napravio u toj utakmici – otkrio je Nikola.

Azerbajdžan je došao do prvoga boda, ali je u prošlim utakmicama bio blizu iznenađenja. Zamalo je uzeo bod u Zagrebu i Walesu u petak.

– Uveo sam u reprezentaciju pet-šest novih mladih igrača. Zadovoljan sa svime u Bakuu, suradnja sa savezom je odlična – kaže Jurčević.

Drugi je put u četiri godine hrvatski trener zaustavio Hrvatsku na klupi Azerbajdžana. Robert Prosinečki je 2015. godine izborio 0-0 protiv Nike Kovača.

– Eto, očito Hrvati u Bakuu mogu zaustaviti Hrvatsku – završio je Jurčević.

Izvor: Antonio Bevanda / 24sata.hr