U NEDJELJU, 8. ožujka, Juventus je s 2:0 u derbiju Serie A pobijedio Inter i preuzeo je čelnu poziciju na prvenstvenoj ljestvici s bodom više od rimskog Lazija.

Bila je to posljednja utakmica koja se ove sezone odigrala u Italiji. Italija je jedna od najpogođenijih država pandemijom koronavirusa u kojoj je umrlo više od 19 tisuća osoba, no po zadnjim podacima brojke zaraženih i umrlih se smanjuju.

U Italiji pokušavaju sve kako bi nekako uspjeli prvenstvo odigrati do kraja. Puno je prijedloga i ideja, no nitko još ne može znati hoće li smrtonosni virus dopustiti da se nogomet vrati.

Prvi čovjek talijanskog nogometa Gabriele Gravina pohvalio je stav Juventusa da neće prihvatiti titulu za zelenim stolom i žele da se prvenstvo nastavi.

“Državno vijeće je jedino koje može dodijeliti titulu prvaka, ali izuzetno cijenim stav Juventusa. Svaka im čast. I ja sam za to da se titula dodijeli na terenu”, rekao je Gravina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je sjever Italije, posebno regija Lombardija, najviše pogođen koronavirusom, jedna od ideja Saveza je da se prvenstvo nastavi koncem svibnja ili početkom lipnja na jugu Italije.

Vodeći Juventus ima 63  boda, slijedi Lazio sa 62, treći je Inter s 54 boda, Atalanta ima 48, a peta je AS Roma s 45 bodova. U Serie B direktno ispadaju tri zadnja kluba, a trenutačno su na tim pozicijama Lecce (25), SPAL (18) i Brescia (16). U opasnoj zoni su i Udinese (28), Torino (27), Sampdoria (26) i Genoa (25). 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – “Juventus ne želi naslov prvaka? Svaka im čast, cijenim njihovu odluku” / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.