Juventus nudi Mandžukiću novi ugovor do 2021. godine

vijesti.ba

Posljednjih mjeseci nagađalo se kako će Mario Mandžukić napustiti Juventus. No, sada se desio preokret. Mandžukić je zaludio Italijane i sjajno funkcionira s Cristianom Ronaldom.
On je bliže produženju ugovora sa “Starom damom”

Iako je Mandžo napunio 32 godine, klub se ne želi riješiti tog ratnika, koji je zakoračio u četvrtu sezonu u crno-bijelom.

Čelnici kluba počeli su pregovore s Mandžukićevim agentima, da ispipaju situaciju prije nego dođu s konkretnom ponudom, prenosi 24sata.hr.

Ugovor mu traje do 2020. godine, a želja kluba je produženje saradnje na još godinu. Zbog sjajnih igara i važnosti za koncepciju i stil koji želi Massimiliano Allegri, koji je uvijek vjerovao svojoj sedamnaestici, davao mu odgovornost u najvećim utakmicama, bilo u špicu ili na lijevom krilu.

Svi su počeli cijeniti njegov rad za ekipu i ono na čemu Mario insistira cijelu karijeru: Nije važno koliko ja zabijem, važno je što dam ekipi i da pobijedimo.

Odlike vođe

– Mario je nevjerovatan, volim ga! Nemam šta puno više reći o njemu – rekao je nedavno Juventusov predsjednik Andrea Angelli.

Izraz respekta, cijenjenosti i zahvalnosti.

Juventus je Mandžukića kupio 2015. za 21 milion eura od Atletico Madrida. Zarađuje neto pet miliona eura godišnje. Cifra koja ne bi uplašila Manchester United i Josea Mourinha, koji se oduvijek divi Mandži. Čak je u junu bilo nekih stidljivih kontakata.

Ostalo je na njima jer Mandžo nije želio otići iz Torina.

A dolaskom Ronalda procvao je baš Mandžo. Četiri gola u devet utakmica na početku sezone. I produžetak saradnje bit će samo formalnost.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...