Mauricio Sari (Maurizio Sarri) ima 63 godine, nedavno je preležao upalu pluća, dugo ima problema, puši dvije kutije cigareta dnevno. 

Nakon što su se razboljeli Rugani i Matuidi, čitav tim je u karantinu i samoizolaciji, a trener je pod posebnim mjerama. Klub je zabrinut zbog Sarija, njegovog načina života i rizika kome je izložen, pa klub na njega obraća posebnu pažnju. 

Dva puta je testiran u posljednjih desetak dana, na sreću testovi su bili negativni, a ljekari koji su ga liječili od pneumonije krajem ljeta su sada nastavili da vode brigu o njemu.

Jedan od najbližih prijatelja Aurelio Vidžili (Virgili), koji je radio u banci u Arecu sa Sarijem, kaže da je trener Juventusa dobro, ali da mu nedostaju ljudi i teren.

– On čini šta može od kuće, gleda utakmice, treninge, proučava brojeve fudbalera, odnosno njihove performanse. Rekao mi je tačno koliko je Huan Kvardrado (Cuadrado) ne samo pretrčao, več koliko u kom smjeru – kazao je Vidžili

Inače, Sarijev blizak prijatelj je Pep Gvardiola, s kojim se često čuje. 

– Razgovaraju i šale se o transfer kombinacijama – dodaje Vidžili, podsjećajući da se stalno spominje da će Pep naslijediti Sarija na klupi Juventusa. 

Inače, sa Sarijem je u kući Enriko, njegov prijatelj iz djetinjstva iz Filjina u Toskani, koji mu pomaže kada su u pitanju nabavke i svakodnevne stvari. Pravi mu društvo, i izvodi Sarijevog psa Ćira.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Juventus zabrinut za Mauricija Sarija! / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.