“KONDICIJSKA priprema je važan i neizostavan dio pripreme u nogometu, a kondicijski treneri važan su dio stručnog tima. Zbog toga je jako važno jasno odrediti njihovu ulogu i dati im povjerenje u radu”, rekao je Zlatko Dalić na panelu hrvatskih izbornika i trenera koji se održao u sklopu 18. izdanja međunarodne konferencije “Kondicijska priprema sportaša” u Zagrebu.

“Svaki nogometni trener treba njegovati svoj osobni stil rada te ustrajati u njemu. To je moja vizija uspješnog načina rada u nogometu u narednih deset godina.Iznimna mi je čast upravo ovdje podijeliti svoja razmišljanja jer sam pohađao Kineziološki fakultet i ovdje naučio svoje prve korake u trenerskom poslu”, kazao je hrvatski izbornik. 

Bjelica: Moramo pratiti trendove

Njegovim razmišljanjima na temu Hrvatski nogomet 2030. pridružili su se i Igor Bišćan, Ognjen Vukojević, Josip Šimunić, Tomislav Rukavina i Petar Krpan, a zanimljivom vizijom nogometne budućnosti posjetitelje je zaintrigirao trener GNK Dinama Nenad Bjelica:

“Jako je važno adaptirati se novim trendovima u nogometu. Mislim da se sa svakim načinom igre može biti uspješan samo ga treba prilagoditi igračima s kojima raspolažemo. Ipak, najvažniji dio trenerovog posla je odabrati dobar stručni tim i karakterne igrače, a zatim osigurati naporan rad, obiteljsku atmosferu, uzajamni respekt, postavljanje visokih ciljeva, samoodgovornost, optimizam, dobru komunikaciju I  motivaciju.”

Sassi: Hrvati su igrački na svjetskom nivou

Svoja iskustva na ovogodišnjoj konferenciji po prvi puta podijelio je svjetski stručnjak Roberto Sassi koji posljednjih godina kreira i kontrolira pripremu Juventusovih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Teško je pripremiti igrače Juventusa za sve izazove zato što se natječu u nekoliko natjecanja, igraju puno utakmica i zato je jako važna metodologija treninga koja se temelji na znanosti i iskustvu. To je trend u profesionalnom nogometu, ritam je zaista težak. Igrači se pripremaju integralnim načinom, sustavno i dugoročno i upravo zato su važne konferencije poput ove na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu”, istaknuo je Roberto Sassi te dodao:

“Trenirao sam neke hrvatske igrače, poput Mandžukića, Vlaovića, Pjace i Stanića. Bili su veoma tjelesno potentni i pametni, ali općenito govoreći Hrvati su igrački na vrlo visokom svjetskom nivou. Cijeli svijet se čudi hrvatskim sportskim postignućima.”

Embed from Getty Images

Talijanskom velikanu pridružili su se brojni stručnjaci u području kondicijske pripreme Francesco Cuzzolin, Julio Calleja, Bernardo Requena, Mladen Jovanović, Aleksandar Janković, Ana Čerenšek, ugledna hrvatska sportska psihologinja te medicinski eksperti iz zdravstvene komisije HNS-a, Igor Borić i Željko Jeleč.

Uz sportski panel, 18. izdanje Konferencije iznjedrilo je novog najboljeg kondicijskog trenera godine čiju je titulu za proteklu godinu ponio Vlatko Vučetić, osobni kondicijski trener Luke Modrića iza kojeg stoji kvalitetan rad s brojnim najuspješnijim hrvatskim sportašima.Ovogodišnjem izdanju prisustvovali su i dužnosnici te osobe iz sportskog života kao što su pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić, rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker te ostali dužnosnici HNS-a Zorislav Srebrić, Marijan Kustić, Slavko Prišćan, Boris Kubla, Vatroslav Mihačić. Sudjelovali su i dekan Kineziološkog fakulteta Tomislav Krističević, Igor Jukić i Luka Milanović iz Organizacijskog odbora Konferencije, kondicijski trener Pero Kuterovac te brojni drugi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Juventusov kondicijski trener: Cijeli svijet se čudi Hrvatima / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.