Kad režimlije utihnu…

avaz.ba

Zna se, jel’ tako, koja familija posjeduje privatnog kućnog špijuna

MINUTA – Bakir Hadžiomerović – 04.01.2019

MINUTA – Bakir Hadžiomerović – 04.01.2019

Posted by Dnevni avaz on Friday, 4 January 2019

Oprašta se Dragan Lukač od direktorske fotelje u Federalnoj upravi policije. Nelegalno je i vjerno služio režimu. Po slovu zakona, penzija ga je sljedovala još davne 2013. godine. Međutim, poznato je da politički pokrovitelji prvog federalnog pendreka baš i ne fermaju zakone ukoliko im remete planove.

Zauzvrat, Lukač se nalogodavcima dostojno odužio- progonio je političke protivnike, pokretao istrage, falsificirao činjenice, hapsio pred kamerama, prisluškivao, uhodio, ucjenjivao…

Formalna diskvalifikacija umirovljenika sa javne scene dodatno će oslabiti policijsko-pravosudnu hobotnicu koju su takozvani zaštitinici bošnjačkih interesa etablirali tokom posljednje decenije. Pogledajte, naprimjer, kako je to izgledalo u svakodnevnoj praksi prije nepune dvije godine.

Sudom Bosne i Hercegovine dominira Meddžida Kreso, odana marioneta, institucionalna adresa za dugotrajno procesuiranje i mrcvarenje naciljanih žrtava. Državnim tužiteljstvom rukovodi Goran Salihović, zadužen za podmetanje nepostojećih krivičnih djela političkoj konkurenciji i kafansko rasipanje državnog novca. U režiranim informbiroovskim obračunima, Salihovićeva desna i lijeva ruka su Dubravko Čampara i Božo Mihajlović. (Srećom, tužiteljski trojac već neko vrijeme tavori u kanalu, ozbiljno su kompromitirani i predaleko od nekadašnje moći.)

Zna se, jel’ tako, koja familija posjeduje privatnog kućnog špijuna u liku i (ne)djelu direktora Obavještajno-sigurnosne agencije Osmana Mehmedagića- Osmice. Stoga je valjda šef OSA-e prečesto i lično izdavao specijalne naredbe u ime vrha režima. Bojim se, također, da pogrešno je u cijeloj priči zanemariti esencijalnu ulogu uticajnog osnivača vladajuće stranke Mirsada Ćemana, koji je godinama komandovao odlukama Ustavnog suda BiH. Tamo brkica i danas aktivno presuđuje.

Zaljuljala se, nadajmo se, režimska osovina zla! Jer stare su pozicije nepovratno izgubljene. Nastupila je neuogodna faza hibernacije. To vam je kad režimlije utihnu…0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...