Sportsko igralište „Idrinovac“ u potpunosti je renovirano i opremljeno 2014. godine za šta je Općina Bosanska Krupa izdvojila više od 160 hiljada KM. Tada se mislilo da će igralište biti mjesto samo rekreacije, druženja i zabave svih uzrasta, međutim, kasnije se ispostavilo da je to mjesto i ispoljavanja bijesa, prezentacije nesavjesnog i bahatog ponašanja.

Od svečanog otvaranja igralište se svake godine jednom ili dva puta adaptira, no uprkos tome danas je devastirano. Uništene su klupe, ograda, golovi, popločanje oko terena. Ništa od mobilijara ne postoji da ga djelimično ili u potpunosti nije oštetio čovjek.

Igralište „Idrinovac“ jutros je obišao i načelnik Armin Halitović, te izrazio ogromno žaljenje i razočarenje. Kaže da je u sve uloženo mnogo ne samo novca nego i ljubavi i truda i da je tužno što se ne može sačuvati.

„Idrinovac je uvijek bilo posebno mjesto Krupljanima. Neko vrijeme smo zbog izgradnje zgrade gimnazije bili bez njega, ali smo ga u punom sjaju vratili rekreativcima, ljubiteljima sporta. Za mene je to bio jedan od najljepših i najsvečanijih dana. Nisam očekivao da se neće uništavati vremenom, naročito u igri, ali nisam mislio da ćemo svake godine zbog vandalizma renovirati i na to trošiti novac. Ograda je recimo ručno istavljena, pa čak i udarom auta. Ne mogu to da razumijem i prihvatim“, dodaje načelnik Halitović.

Općinski načelnik je iskoristio priliku i apelovao na odgovorne za trenutno stanje da preispitaju postupke, te prestanu uništavati zajedničku imovinu, jer ona nekome koristi i predstavlja zadovoljstvo. Rekao je da će se ubuduće uložiti svi mogući napori kako bi se eventualni vandali identifikovali i adekvatno sankcionisali.