Kakanj u ovoj godini dobija još dvije zgrade socijalnog stanovanja

vijesti.ba

Nakon što je proteklih nekoliko godina izgrađeno šest zgrada socijalnog stanovanja u koje je smještena 181 osoba, u 2019. Kakanj će dobiti još dvije stambene zgrade socijalnog stanovanja.

Jedna od zgrada će se graditi u naselju Varda za socijalno ugrožene porodice Roma. Izgradnju zgrade sa 10 stanova će finansirati “Caritas” Švicarska, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i Općina Kakanj.

U drugu zgradu koja će se graditi bit će smještene raseljene osobe. Zgrada koja će imati pet spratova s ukupno 20 stanova gradit će se iza TC “Robot” u Kaknju na prostoru nekadašnje industrijske pruge. Izgradnju ove zgrade će finansirati Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, a implementator projekta je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

U projektima ove vrste Općina Kakanj je partner i sufinansijer, saopćeno je iz Press službe Općine Kakanj.

– Snaga jedne općine, jednog društva, jedne države se mjeri intenzitetom brige za ljude koji trebaju pomoć. Želimo da Kakanj bude jak upravo u toj brizi prema ljudima. To je ideja vodilja koje se držao načelnik Nermin Mandra, to je ideja koju i ja slijedim. Nastavljamo čvrsto putem progresa, još jače i odlučnije – istaknuo je v.d. načelnika općine Kakanj Aldin Šljivo.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...