Kako Bosanac majstorski sa bagerom pali upaljač (VIDEO)

BISCANI.NET
Na YouTubeu smo pronašli jedan zanimljiv snimak, u kojem jedan bosanac sa bagerom pali upaljač.

Na YouTubeu smo pronašli jedan zanimljiv snimak, u kojem jedan bosanac sa bagerom pali upaljač.

Kako bi dokazao svoju preciznost u radu sa bagerom, on je sjeo za volan i komandovao ,lopaticama’ te na taj način uspio upaliti upaljač. Vozač je onda napustio bager i upalio svoju cigaretu na već upaljeni upaljač. Urnebesan video pogledajte u nastavku.

Ako vam se svidio ovaj video, podijelite ga sa svojim prijateljima.

VIDEO POGLEDAJTE KLIKOM OVDJE.

 

KONAČNO ODGOVOR: Treba li svekrva sjesti na prvo sjedište moga auta?

Tradicionalni odnos svekrve – snahe, opisan je kao nepodnošljiv, težak i loš, a danas je ova nepodnošljivost, često tema za viceve i ismijavanje. Što bi rekao naš narod: Udri brigu na veselje!

Danas živimo u 21. vijeku i danas su žene emancipovane. Današnji odnos svekrva – snaha možda više nije tako nepodnodnošljiv i nije više tako krut. Danas se ove dvije žene podnose. Ipak…

Anonimna autorica je odgovorila na neka pitanja povezana sa ovim odnosom. Njene riječi prenosimo u cjelosti:

Sutra idem na more. Sa mužem, trogodišnjim sinom i svekrvom. Ona nam čuva dijete, a budući da je put dugačak, ne znam da li da joj prepustim prvo sjedište? Inače, kad god idemo negdje, ako ona ide s nama, obavezno joj prepustim prvo sjedište, a ona naravno nikad ne odbija. I ja bih željela na prvo sjedište i ne mogu biti pametna šta da uradim!?

Nedavno mi je jedna mlada klijentica pričala kako joj se udaje najbolja prijateljica i kako će živjeti u svekrvinoj kući:

Doduše, imaju poseban stan, ali i veliku mahanu. Ulaz im je zajednički.“

Onda razmišljam kako ove mlade generacije baš žele da žive po holivudski i da im sve bude kao u filmu. A ženi koja mi piše, svekrva čuva dijete. I voli to dijete. Kad ona ode na posao, ostavlja dijete u sigurnim rukama. I kada bilo gdje ide, dijete joj je zbrinuto. A to je od neprocjenjive važnosti. Čak i na moru će joj čuvati dijete, dok ona mirno može sunčati svoju, da ne kažem šta.

Jedna klijentica mi se žalila na „dobronamjerne“ savjete svoje svekrve:

„Kad kuhaš krompir, nikada nemoj da soliš dok ne bude skoro gotov. Bude mnogo ukusniji;  Vidi, draga, ta ti suknja ne stoji dobro. Ona žuta ti je odlična. I sve tako. Kako treba da odgajam dijete, kako treba da se šminkam, te kako je ona ovo ili ono. Ja naprosto ne mogu više to da slušam. Popizdila sam, načisto.“

O odnosu svekrva – snaha napisala sam jedno poglavlje u knjizi „Terapeut ljubavi“ i smatram da je najbolje naći kompromis.

Ako svekrva čuva snahi dijete, to znači da snaha ima puno koristi od svekrve. Osim toga, kad god dođe snaha, svekrva se osjeća zapostavljeno, pa želi vratiti svoju poziciju. Ali, ipak treba imati na umu i  uvažavati njene godine i iskustvo. Kada nam daje savjete, naš ego se buni i može doći do zategnute situacije. Ali, kad bismo mogli savladati ego i sagledati realnu stranu, mogli bismo svekrvi prići sa one mudre strane. Na primjer, upitati je ponekad za savjet, ne zato što vam savjet doista treba, nego zato da joj date na važnosti. Ako vam je dala stan, ako vam čuva dijete, najmanje što možete da učinite je da joj ustupite prvo sjedište. Na takav način joj pokazujete da ju poštujete.

Nikome kruna sa glave neće pasti, ako popusti pred svojim egom. Svakako, niko i nema krunu. A ako uzmemo korijen riječi svekrva, dobit ćemo krv. Dakle, ona je krv vašeg muža. Ona je žena koja mu je podarila život. Ona je žena koja, i pored toga što je možda nepodnošljiva i zanovijetalo, ona je žena koja zaslužuje poštovanje.  A kolo sreće se okreće. Tko bi doli, sad je gori, dakle ko je snaha, postat će svekrva i dobit će snahu. ”

Samim tim, zaključujete koji je odgovor na ovo pitanje. Zamislite sutra da ste vi na mjestu vaše svekrve i postupite onako kako biste željeli da vaša snaha prema vama postupi.

Novi kodeks u školama: Zabranjena šminka, bermude, bretele, pirsing….

Pirsinzi, minđuše u nosu, obrvama ili usnama to je od sada zvanično zabranjeno u osnovnim školama. Nema upadljivog šminkanja na licu i noktima, nošenja uske, kratke i izazovne odjeće po školskim hodnicima.

Zabranjene su visoke potpetice, prljava odjeća, u školu se ne smije dolaziti obnaženog stomaka i grudi. To su nova pravila propisana etičkim kodeksom koja od sad pa ubuduće učenici moraju da poštuju u jednom dijelu BiH.

“Dešava se, pogotovo u ljetnim nekim danima kada je vrućina velika da djevojčice dolaze, učenice, sa majicama na bretelice ili na primjer u sandalama. Dječaci opet u bermudama. Tu im odmah skrenemo pažnju”, Blanka Janjanin, osnovna škola Radoje Domanović u Osječanima.

Slična pravila važe i za nastavnike. U školu moraju da dolaze poštujući tačno određen modni stil. Odzvonilo je kratkim i kožnim pantalonama, pa čak i farmerkama što je iznenadilo mnoge. Na pitanje da li će se, ako bude morao, odreći farmerki Jugoslav Spasojević, nastavnik u osnovnoj školi Miloš Dujić iz Čelinca kaže:

“Heh, to je sad malo pitanje, jer farmerke svakodnevno svi nosimo. Ne vidim razloga da muškarac ne može nositi farmerke ako su uredne čiste”.

Učiteljicu Veru zatekli smo u trenerci i patikama. To je samo dok traje raspust. Zna se, kaže u školi nosi suknje, košulje i sakoe.

“Evo pošto je proljetni raspust pa i mi prosvjetni radnici smo našli za pravo da se ovako sportski obučemo, jer smo krenuli u šetnju. Nadam se da nam niko neće zamjeriti jer i mi smo ljudi kao i svi drugi”, rekla je Vera Milošević, učiteljica iz Trebinja.

Košulje, bluze i majice bez rukava odlaze u prošlost. Nastavnički modni detalj više ne smije da bude pretijesna i odjeća sa dubokim dekolteom. Nedopustiva su neprimjerena obilježja i poruke na majicama.

Ako ste nastavnik, na časove ne smijete dolaziti u papučama ili japankama. Bez obzira na to koliko je vruće moraćete se odreći čak i patika.

U tekstu piše da nepoštovanje etičkog kodeksa predstavlja povredu radne obaveze i dužnosti. Ipak nije preciziran način kontrole. Nastavnici kažu: “Biće kao i svaki put do sad.” Oni će kontrolisati učenike, direktor njih ili će po potrebi jedni drugima u zbornici biti modna policija.

 0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...