Drugo polugodište školske 2020/21.godine u USK počet će u ponedjeljak.

Da li će se nastava odvijati kao do sada kombinirano ili sa učenicima u klupama sa punim časovima, odlučit će Krizni štab Ministarstva zdravstva.

Prijedlog Ministarstva obrazovanja koji će biti upućen Štabu je da to bude tradicionalni način izvođenja časova, barem u osnovnim školama.

Zbog pandemije koronavirusa, nastava se duže vrijeme odvijala online i kombinovano, što se, u određenoj mjeri, odrazilo na kvalitet samog procesa, a u konačnici na uspjeh učenika.

Izvor: RTVUSK.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.