Voda nam pomaže da uklonimo otpadne materije iz organizma, da regulišemo tjelesnu temperaturu, izaziva hemijske i metaboličke reakcije, osnažuje imunološki sistem te, kao glavni sastojak krvi, služi za transport hranjivih materija kroz tijelo. Upravo voda nam omogućava da imamo zdrav i jak organizam.

Međutim, različitim svakodnevnim aktivnostima i stanjima gubimo velike količine vode iz organizma. Intenzivno fizičko vježbanje, prehlade, različiti virusi i bakterije, pa čak i trudnoća povećavaju dnevnu potrošnju vode na više i od pet litara. Izgubljene količine vode je potrebno nadoknaditi, a najlakši način za to jeste konzumacija izotoničnih pića.

Naime, izotonična pića nadoknađuju izgubljene elektrolite, pomažu u održavanju određene pH vrijednosti, te hidriraju organizam. Pored toga, često su bogata ugljikohidratima potrebnima za nastavak iscrpljujuće fizičke aktivnosti ili oporavka organizma nakon nje.

Hidra Iso je izotonično piće na bazi prirodnog voćnog soka i ječmenog slada, a zaista jedinstvenu aromu daje joj hmelj. Elegantni plavi dizajn flašice automatski asocira na vodu i zdravlje, što nije nikakva slučajnost. Naime, ovo izotonično piće ne samo što nudi ugodan i osvježavajući citrusni ukus, već je bogato i prirodnim sastojcima korisnim za naš organizam.

Vodeći računa o zdravlju svojih potrošača te njihovim željama i potrebama, Hidra Iso je šećer zamijenila steviol glikozidom. Ovaj zaslađivač biljnog porijekla nema kalorije, a dokazano čak može sniziti visok krvni pritisak, te pozitivno djeluje na kompletan probavni sistem, smanjuje mučninu, ublažava žgaravicu i podstiče probavu.

Pored ugljikohidrata, Hidra Iso sadrži i čak pet različitih vitamina veoma značajnih za ljudski organizam: C, E, B3, B5 i B6. Vitamin C učestvuje u više od 15 000 različitih metaboličkih procesa i izuzetno je važan za imunološki sistem. Snažan je antioksidans, što znači da štiti organizam od otpadnih produkata metabolizma koji uzrokuju različita oboljenja. Ono što je malo poznato, vitamin C je važan za dobar vid te pospješuje apsorpciju željeza i kalcijuma.

Vitamini iz B kompleksa su višestruko korisni za različite aspekte našeg tijela. Neophodni su za zdravu kožu, kosu, oči, jetru, nervni sistem, srce, mišiće, imuni sistem, ukratko: čitav organizam. B vitamini nam daju energiju pa su, pored fizičkog, izuzetno značajni i za naše psihičko zdravlje.

Vitamin E se sa pravom često naziva eliksirom mladosti jer usporava proces starenja ćelija. S obzirom na to da naš organizam ne može sam proizvesti vitamin E, potrebno ga je unijeti putem prehrane. Vitamin E se najviše povezuje sa dermatologijom i blagodatima koja nosi za kožu, kao što su umanjivanje ožiljaka, prevencija od raka kože, tretiranje različitih ekcema i psorijaze i zaliječenja opekotina, ispucale kože i herpesa, ali značajan je i za rad srca.

Obradujte svoje nepce jedinstvenim okusom Hidre Iso i uživajte u svim koristima koje nude njeni zdravi, prirodni sastojci.

Više saznajte na izvornom linku: Saša Leper – Kako da brzo i zdravo vratimo izgubljene količine vode iz organizma? / (lolamagazin.com).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.