Na temelju objava na društvenim mrežama moguće je predvidjeti i identificirati niz medicinskih stanja, pokazuju podaci objavljeni u stručnom časopisu  PLOS One. 

Ovakve objave su bile posebno učinkovite u otkrivanju dijabetesa i poteškoća s mentalnim zdravljem, uključujući depresiju, anksioznost i psihoze.

Za potrebe studije analizirani su profili na društvenim mrežama za 999 ispitanika te gotovo milion njihovih objava s više od 500 riječi. Istraživači vjeruju
kako ovakvi obrasci primjetni na društvenim mrežama mogu olakšati personalizaciju zdravstvene brige.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.