Mnogo je bilo komentara navijača Juventusa na prodaju Žoaa Kansela (Joao Cancelo) tokom ljeta, Juventus je inkasirao 40 miliona evra i dobio Danila kao “kusur”, igrača koji im možda nije ni potreban.

Kanselo je prošle sezone dijelio minutažu sa prosečnim De Šiljom, a mnogi su optuživali Alegrija da gura Portugalca u drugi plan. Trener mu nije vjerovao jer je mnogo bolji na protivničkoj nego na svojoj polovini. 

Kada je stigao Mauricio Sari (Maurizio Sarri), mnogi su vjerovali da će ga uklopiti, ali je Sari tražio da prodaju nekadašnjeg igrača Benfike, što je klub i učinio.

Kanselo je sezonu prije Juventusa proveo u Interu, odigrao je 26 mečeva, ni Lučano Spaleti 8Lucioano Spalleti) nije bio oduševljen, pa klub nije želio platiti otkup 40 miliona Valensiji.

I onda je stigao Siti, Kansela je Pep Gvardiola (Guardiola) želio jer može da igra i lijevog beka, ali prevashodno kako bi Kajl Voker dobio pravu konkurenciju. 

Međutim, ovo što se sada dešava, pravi je horor za Mančester siti. Portugalac je počeo svega dva meča, protiv Dinama iz Zagreba i protiv Volverhemptona gde je bio očajan i izviždan nakon poraza Sitija na domaćem terenu.

Još je rano za zaključke, ali čini se da je sari znao šta radi i da je Juventus “obrlatio” Pepa i Mančester sitiIzvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba