Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) objavio je danas da je odbjegli lider Islamske države Abu Bakr el-Bagdadi (Al-Baghdadi) poginuo u operaciji američkih specijalnih snaga na sjeverozapadu Sirije, što je zadalo težak udarac toj džihadističkoj skupini. 

Den Skavino (Dan Scavino), direktor za društvene mreže Bijele kuće, objavio je na Twitteru fotografiju Trampa u Bijeloj kući, u trenutku kad je posmatrao kako se odvija akcija hvatanja Bagdadija.

S Trampom su u sobi bili Majk Pens (Mike Pence), Robert O Brajen (O Brien), Mark Esper, Mark Milej (Mark A. Milley) i Markus Ivans (Marcus Evans).
 Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.