Cilj istraživanja je dobiti uvid o posljedicama koje je širenje COVID-19 virusa prouzrokovalo u preduzetničkoj zajednici u BiH.

Uslijed pandemije mnoštvo biznisa trpi velike ekonomske gubitke, te ne postoje tačni podaci o visini gubitaka, broju poslovnih subjekata koji trpe posljedice ekonomske neaktivnosti, niti konkretnim mjerama koje će nadležne institucije poduzeti.

Istovremeno, neophodno je utvrditi razmjere štete koje će pandemija prouzrokovati, te predložiti adekvatne mjere koje će doprinijeti oporavku bh. ekonomije.

Anketa će na linku https://tinyurl.com/t8dvs4d biti dostupna do 5. aprila 2020. godine.

Fondacija 787 će rezultate ankete učiniti dostupnim javnosti, te na osnovu istih i shodno svojoj misiji i viziji, nastojati poduzeti mjere podrške bh. preduzetnicima/ama, te će nadležnim institucijama u svim entitetima ukazati na razmjere negativnog uticaja korona virusa na poslovanje preduzetnika/ca u našoj zemlji, kako bi se uvele konkretne mjere pomoći ovoj pogođenoj grupi.

* Fondacija za društveno-ekonomski razvoj 787 je neprofitna organizacije čiji je rad usmjeren na ekonomsko osnaživanje žena i mladih kroz poticanje poduzetništva, te podržavanje njihovog profesionalnog rasta i razvoja.

Naše aktivnosti uključuju obrazovanje, informisanje, umrežavanje, pružanje usluga poslovnog razvoja, te zagovaranje za bolji položaj žena i mladih u bh. društvu.

Više saznajte na izvornom linku: Redakcija – Kako kriza prouzrokovana virusom COVID-19 utiče na biznise i preduzetnike/ce u BiH? / (lolamagazin.com).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.