Zabava za ljubitelje snažnih automobila, dok provode vrijeme u izolaciji, može biti sklapanje replike avionskog motora.

Zabava za ljubitelje snažnih automobila, dok provode vrijeme u izolaciji, može biti sklapanje replike avionskog motora.

Minijaturna replika predstavlja V2 motor od anodiziranog aluminija, a napravljen je u pogonu Daimlera krajem prošlog stoljeća.

Replika je temeljena na dizajnu motora iz 1898. godine koji je korišten u proizvodnji aviona. Potpuno je funkcionalna. Dolazi u kompletu s elektromotorom, punjivim baterijama, mazivom i alatom za sklapanje dijelova.

Zanimljivo je da su zidovi cilindra zarezani, tako da autor može izbliza posmatrati proces rada motora. Sklapanje replike je savršen način za sticanje znanja o radu i dijelovima motora. Također, najmlađi ljubitelji mehanike sklapanjem jednog ovakvog automobila stiču bazična znanja.

Sama replika izgleda nevjerovatno, a video koji prikazuje proces sastavljanja je izuzetan. Riječ je o tutorijalu koji korak po korak objašnjava nastanak motora koji pokreću prijevozna sredstva.

Replike motora Daimler prodaju se na Amazonu po cijeni od 494,42 dolara. Motor1 piše da ih nije mnogo ostalo u zalihama.
Više saznajte na izvornom linku: DP – Kako nastaju avionski motori: Repliku Daimlera možete sklopiti u svom domu / (klix.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.