Studenti, kao nosioci generacija koje će preuzimati vodeće uloge u društvu, još uvijek nedovoljno koriste blagodati online svijeta, konkretno kada je riječ o bankarstvu. Stoga su, da bi privukli njihovu pažnju, iz Sberbanke pripremili određenu motivaciju.

Sberbank BH u saradnji sa kompanijom Mastercard želi motivisati i ohrabriti studente da što više koriste online usluge i da se što prije počnu pripremati na finansijsko osamostaljenje.

U tu svrhu, za sve nove i stare studente pripremljena je akcija Studentskih računa, uz koju će svim studentima koji u toku akcije otvore račun u Sberbank BH na poklon biti uručene bluetooth slušalice.

Znajući da su troškovi studentskog života izrazito visoki, važno je naglasiti da je pored navedenih pogodnosti Studentski račun bez mjesečne naknade, bez troškova izdavanja Mastercard kartice, kao i uz besplatno mobilno ili internet bankarstvo. U pitanju je kompletan set proizvoda i usluga koji je studentu neophodan, a u ovom slučaju je potpuno besplatan.

“Iako su studentski dani najljepši, ipak život studenta nije lak. Zbog toga zajedno sa našim partnerom Mastercard poklanjamo ovu posebnu akciju svim vrijednim, mladim ljudima u nadi da im barem malo olakšamo svakodnevnicu, i pomognemo da što prije dođu do finansijske nezavisnosti”, ističe Emina Muharemović, direktor maloprodaje u Sberbank BH, te dodaje: “U ime Sberbank BH svim studentima sretna i uspješna nova akademska godina”.

Proizvodi koje studenti dobiju uz otvaranja računa mogu im biti od velike pomoći u toku školovanja. Mobilno ili elektronsko bankarstvo studenti mogu koristiti za plaćanje školarine, režija, kao i bilo kojih drugih troškova. Mastercard debitna kartica će im omogućiti beskontaktno plaćanje roba i usluga u zemlji i svijetu, kao i brzu i sigurnu online kupovinu.

Idealan način za sve studente da izbjegnu gužve u banci i da sve svoje obaveze završavaju online.

Otvaranje tekućeg računa je brzo i lako. Sve što studentima treba je kopija indexa, zahtjev za otvaranje računa, kopija lične karte i prijava mjesta boravka ne starija od 3 mjeseca (original ili kopija).

Izvor: klix.ba