Popularna aplikacija Viber je nedavno uvela tajne i samouništavajuće poruke. Međutim, kako su primetili korisnici, ove poruke nije jednostavno pronaći.

Samouništavajuće poruke omogućavaju slanje fotografija i video priloga, uz propratni tekst i definisanje vremena nakon kojeg će se te poruke izbrisati same od sebe.

Prilikom slanja poruke, ili videa, možete odabrati opciju za trajanje vremena poruke do 10 sekundi. Primalac poruke će, znači, imati vremena za pregledanje koliko mu pošiljalac odredi nakon čega će ta ista poruka nestati.

A kako da pošaljete tzv. tajnu poruku:

“Kliknite na Viber aplikaciju, uđite u kontakt kojem želite da pošaljete poruku, odaberite fotografiju ili video i ne šaljite je, nego kliknite na ikonicu olovke u donjem desnom uglu. Nakon toga obratite pažnju na ikonicu sata u donjem levom uglu, kliknite na nju i odaberite interval prikaza tajne poruke. Upišite tekst ili to preskočite i pošaljite poruku”.

Nakon slanja pošiljalac će videti “zamućenu” poruku u konverzaciji s primaocem, koji će videti isti prikaz. Nakon klika na “zamućenu” poruku prikazaće se upozorenje za tajnu poruku, koja će nakon nekog vremena nestati.

Jedini dokaz o poslatoj poruci ostaje kod pošiljaoca.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.